Slopa Jerringpriset

Slopa Jerringpriset. Pristagaren utses inte enligt demokratiska grunder. Det kan inte vara värdigt att vinna priset på det sätt vinnaren utses. Felet består i att man kan ringa hur många gånger som helst. Förstod jag det rätt finns rösterna kvar hela tiden efter att det skett en utslagning. Som det nu är sker det kampanjer från olika idrotter och det syntes tydligt även i går när golf och hästhoppning hade sina kandidater i slutfinalen. Det kan inte sägas att det är demokratiskt när man kan rösta flera gånger så länge det inte är en ny röstning. Skaman fortsätta med detta röstförfarande är det lika bra att lägga ner denna utmärkelse.

Det går att köpa sig röster genom att man har råd att ringa hur många gånger som . Det är inte prestationer som längre avgör då ett guld är mindre värt än ett silver. Rätt eller fel men jag tror inte en majoritet av svenska folket tycker om att det ska fungera som det gör. Tror inte att Sven Jerring som kunnig idrottsreferent skulle stå bakom att hans namn förknippas med detta sätt utse Sveriges bästa idrottarsprestation. För mig är det självklart att den bästa prestationen var Sara Sjöström.

4 kommentarer

  1. Urban Bengtson

    Håller fullständigt med dig och har skrivit liknande i e-brev till både Expressen och Aftonbladet med önskan om att man tar upp frågan med SR och SVT.

    Sarah som jag mötte vid Sim-SM i Sundsvall 2015 är precis den populära tjej hon visar medialt och utan tvekan den som varit värd ett Jerringpris även för fjolåret.

    Hon är dock så storsint att hon unnar andra vinna och satsar sin energi i bassängerna för nya framgångar (och rättvisare Jerringpris).

  2. Sture Grundberg

    Håller med. Även att rösta om Jerringpriset blir en klassfråga. De med tjock plånbok kan sitta med sin telefon och ringa hur många ggr som helst. Hoppas på att de som administrerar och redigerar inringningen har lärt sig en läxa, och lyssnar på opinionen.

  3. Natta

    Att unna någon eller inte. Ingen av de nämnda är dåliga idrottare. Tycker att det är beklämmande hur lite ansett ridsporten är, då det krävs otroliga prestationer för att nå högt. Ridsporten är en av landets mest utövade (inte det mest utövade men jag har inte koll på siffrorna). Så inte är det väl så konstigt att en ryttare vinner? Ska inte ridsporten ses som en riktigt sport?
    Återigen, de andra nominerade är inte dåliga på något vis, men tycker att det är väldigt tråkigt att det återigen blir en fråga om fusk och att slopa jerringpriset när en ryttare vinner.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag är inte alls emot ridsporten och tror att det skadar varje vinnare att vinna i ett system där det går att rösa flera gånger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.