Regeringen ska följa de lagar som gäller i det land man besöker

Regeringen ska följa de lagar som gäller i landet man besöker. Även om jag ogillar de lagar som Iran har att kvinnor ska behöva bära slöja. Svenska regeringen med Statsminister Stefan Löven och handelsminister Ann Linde har tillsammans med representanter för Svenska storföretag har besökt Iran som har lag på slöja. Liberalernas Jan Björklund tycker nu att hon gjorde fel som följde landets lagar och att hon skulle ha nekat att bära slöja.

Det här är säkert noga diskuterat av de som håller i en sådan här resa och funnit att det var enda möjligheten om handelsministern skulle kunna delta. Jag är ganska säker på om att alliansregeringen med Fredrik Reinfeldt i spetsen skulle besökt Iran och en kvinnlig minister skulle deltagit har den personen burit slöja om landets lagar sagt detta.

Jag är helt säker på att man från Irans sida sett det som ett trots och det varit svårare eller rent av omöjligt att få till stånd något avtal med något innehåll. Jag tycker trots att jag ogillar den syn man har i Iran på kvinnorna, så hjälper man inte kvinnorna till en ökad jämställdhet genom att trots. Trots brukar vanligast ske hos barn när de är i trotsåldern. Jag litar helt och fult på att Stefan Löfven och Ann Linde gjorde rätt bedömning. Linde har också sagt att hon bar slöja för det är Irans lag som gäller och att hon när hon nästa vecka ska besöka Saudiarabien kommer hon inte att bära slöja för där har man ingen slöjlag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.