Sjöstedt(v) bestämmer inte över S-kongressen

Sjöstedt(v) bestämmer inte över S-kongressen. Jag tycker att han hr brutit allt vad som anstår en partiledare. I fredagens Aftonblad om nu Per Karlsson har skrivit rätt säger han så här. V-ledaren är också tydlig med att budgetsamarbetet är hotat om Kongressen beslutar att göra som S-ledningen vill. Jag själv har aldrig gillat att vi ska samarbeta med V för de är inte ärliga i alla frågor om ett budgetsamarbete. Det kan inte vara någon som inte vet att det troligen finns en majoritet i Riksdagen mot att införa begränsningar av vinsterna i välfärden.

Tolkar jag det rätt regeringen börja med vinsterna i skolan. Friskolesystemet är ett ruttet system där det kan ges tillåtelse att starta friskolor och de som ska betala får rätta sig efter detta. Ett angrepp på det kommunala självstyret. Jag är inte emot friskolor utan det system som finns när de grundas. Det borde vara en typ av entrepenad. Man betalar från kommunernas sida men får inte utöva kontrollen hur kommunens skattemedel används.

Jag tycker det är märkligt att vänsterpartiet försöker styra vilken politik som Socialdemokraterna vill föra. När kongressen fattat beslut ska regering följa detta. Sjöstedt har ingen rätt att lägga sig i vilken politik socialdemokraterna ska för. Bryt samarbetet med V Stefan Löfven

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.