Straffbeskattningen av pensionärer minskar

Straffbeskattningen av pensionärer minskar. Alliansregeringen införde en orättvis beskattning när man införde jobbskatteavdraget som innebar att pensionärerna betalar en högre skatt på varje intjänad hundralapp på samma inkomst.

Det är orättvist för alla som jobbat och slitit och byggt upp landet. Regeringen sänker skatten för många pensionärer som fyllt 65 år. Sänkningen sker för 1,4 miljoner pensionärer. Förslaget innebär att 70% av alla över 65 år och med en inkomst upp till 14000 i månaden får sänkt skatt. För kvinnor med en medianinkomst får 200 kr mer i månaden i plånboken.

Skattesänkningen kostar staten 2,1 miljarder kronor. Det här är ett steg för att minska den skatteklyfta som finns mellan löntagare och pensionärer. För att ta bort klyftan helt så kostar det många flera miljarder men självklart måste klyftan bort. Det är inte socialdemokratisk politik att ha olika skatter mellan pensionärer och löntagare.

Tidigare har S-regeringen rättat till en del för pensionärer med den lägsta inkomsten. Kongressen får peka med hela handen åt regeringen. Men det gäller också att pensionärerna röstar rätt så att inte alliansen och SD återinför den orättvisa beskattningen av pensionärerna

6 kommentarer

  1. Arne Andersson

    I sanning ett steg i rätt riktning. Så får vi ej heller ej glömma alla dem som har fått sjukersättning via Försäkringskassan. Flertalet av dem har endast sjukersättning på garantinivån, innebärande att ersättningen efter skatt landar på fattiga 6300 kronor/mån efter skatt. Till detta kommer då ev bostadsbidrag för de som saknar make/sambo med inkomst .

  2. johansson

    När jag såg på tv igår om skattesänkningen blev min första tanke att nu höjer man andra skatter i stället och mycket riktigt kom idag beskedet om höjning av fordonsskatterna så har man bil så blir det inget plus, förra årets höjning av pensionen blev det inte heller mycket kvar av eftersom landstingsskatten höjdes med 50 öre. För att pensionärerna skall få det bättre i Sverige skulle det behövas ett pensionärsparti, jag är förvånad över att det inte finns redan, men jag är ganska övertyga d om att det kommer så småningom

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Detta var inkomstskatt jag talar om. Höjs inte vissa skatter blir det inte bättre sjukvård, mera lön åt poliser, inte fler poliser, inget mer till militären, inte en bättre skola, inte flersjuksköterskor med en bättre lön, inte fler läkare och den listan kan göras nästan hur lång som helst

  3. Polisen är Blåst.

    http://m.vk.se/1965429/hotade-att-doda-poliser

    Drogad person mordhotar poliser.

    Med ett enkelt test skulle polisen kunna se att mannen var drogad av en KNARK-SVAMP.
    En svamp som är extremt lättillgänglig men ännu inte drogklassad.
    Varför kan man fråga sig?
    Svampen finns att köpa på ICA-super-market utan åldersgräns.
    Om man odlar svampen som vanligt händer ingenting.
    MEN.
    Odlar man svampen i syrefri miljö börjar den utsöndra en vätska som ungdomar och gammelknarkare knarkar för fulla muggar.

    Svampknarket på ICA är värre än internet-knarket och varken ICA-handlare eller Politiker tar tag i skiten för att narkotikaklassa skiten.

    NU KRÄVS DET KRAFTTAG!!!

    Med vänliga hälsningar från en pensionerad Jäst.

  4. Britta Lindholm

    Jag tycker fortfarande att det ska vara lika skatt för löntagare, pensionärer, sjukskrivna, arbetslösa och föräldralediga

    Det är skit att det inte är det

    Om det inte går att sänka skatten för dessa grupper så måste man höja skatten för de som har lön

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.