Det börjar spekuleras om att Donald Trump tvingas avgå som president

Nu finns de som tror att Trump tvingas avgå. Det är skandalen med Rysslandskontakterna som kan tvinga honom att avgå i en tid då hans väljarstöd samtidigt når bottenrekord. Det är Brian Klaas, statsvetare vid London School of Economics, som säger detta till CNBC. Han säger vidare att den här skandalen kommer att pågå i månader, om inte i åratal.

Det kommer att sänka hans presidentskap, det har redan förlamat det och kan bli slutet på det. Samtidigt hindrar de ständiga rubrikerna Trumps möjligheter att få igenom ekonomiska reformer som en ny skattelag, vårdreformen och infrastrukturprojekt.

Det späddes säkert på när det kom fram att hans egen son också hade haft samtal och träffar med ryssarna och jag har i alla fall svårt att tro Trump när han säger att han inte visste om detta och jag tror amerikanerna inte heller tror honom. Dessutom tvingas han hela tiden backa på sina förslag och det senaste är nu att flera av republikanerna inte kommer att stödja hans sjukvårdsreform. Han skulle även bryta det som kallas Iranavtalet men även i det fallet sägs det nu att han inte ska bryta detta avtal. Samtidigt kan han säkert ändra sig igen för mycket av vad han sagt och även nu säger är nog inte så genomtänkt.

Det kommer säkert fler svängningar både hit och dit och förtroendet bara sjunker samtidigt som amerikanerna inte gillar hans ständiga twittrande när han ska prata politik. Men vilka tabbar det är som gör att han tvingas sluta vet jag inte, möjligen om han har gjort något som är brottsligt inom dem amerikanska konstitutionen. Säkerhetsmässigt måste man nog säga att USA,s nuvarande president är ett hot mot freden i världen. Jag tror inte på att någon annan ledare i världen litar honom

En kommentar

  1. johansson

    Med Trump som president i Usa känner jag mig helt lugn med att det inte blir något världskrig under hans presidentskap, Trump är ju i grunden affärsman och då söker man inte konfrontationer utan istället samarbete, Hillary Clinton som president hade varit en katastrof för världsfreden hon är den värsta sortens stridshök hon stöttade fullt ut överfallet på Irak som var ett katastrofalt misstag som bl. a. blev upprinnelsen till IS. Trump söker ju också normala relationer till Ryssland vilket också är väldigt positivt för världsfreden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.