Stor brist på lärare i hela landet

Stor brist på lärare i hela landet. Det här är effekten av alliansens utbildningspolitik. Man sänkte skatterna i stället för att satsa på utbildning bland annat till lärare. Det är inte nuvarande regeringens politik utan det utbildades för få under alliansens tid. Regeringen har styrt i två år med egen politik då första årets budget var också alliansens budget som gällde. Tyvärr tar det flera år innan en lärare är utbildning.

Det är många lärare som går i pension som gör att bristen är ovanligt stor. Man måste övertala fler att stanna kvar att jobba trots att man fyllt 67 år. Det skulle lindra bristen och minns jag rätt så har man mycket lägre sociala avgifter på 67 åringarna så man har då råd att med pengar få lärare att jobba några år längre.

Stockholm har en bred arbetskraftsbrist bland annat på IT folk och även den bristen beror på att alliansen utbildade för få. Det är likadant på flera andra yrken. Det gäller för alla branscher att låta folk som fyllt 67 år jobba kvar och det gäller inte bara det privata näringslivet utan även all offentlig verksamhet

En kommentar

  1. Ove Lindström

    Helt rätt att Alliansen kunde styra skutan, men varför tog ”sossarna” över eftersom man ser bara fel och brister på deras tidigare regeringsår ??????
    Helt klart är att ”sossarna” bara bar ute efter den sk makten !
    Vi längtar fortfarande efter flera år med Alliansregeringen !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.