Nästa stora finanskris börjar inte på Wall Street

Nästa stora finanskris börjar inte på Wall Street. Den börjar i stället i Silicon Valley, Det skriver forskaren William Magnuson på Bloomberg View. Medan bankerna 2007 ansågs för stora för att regeringen skulle låta dem gå omkull är fintechbolagen i Silicon Valley små, vilket också innebär risker, menar han.

Wall Street-bankerna är i dag reglerade och mindre känsliga för en finanskris, men fintechföretagen i Kalifornien är mer oreglerade och dessutom känsligare för stora förändringar, resonerar William Magnuson. Att fintechbolagen använder sig av komplexa dataalgoritmer gör det svårt för utomstående att få en klar bild av riskerna , skriver han.

2 kommentarer

  1. Olle

    Vår egna lilla finanskris börjar under hösten när amorteringskraven för alla optimistiska husköpare inser att de inte har råd med vad de lånat. Sen kommer troligen chocken under nästa år om ränteökningar kommer som förväntat .Detta tillsammans med det stora ökande byggande av lägenheter sätter lavinen i rullning rejält, när helt plötsligt priserna rasar nedåt.Ser redan nu tendenser ,aldrig tidigare har det funnits så många lediga lägenheter till salu så sent på hösten till salu.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Ja det är inte otroligt och det är otroligt hur procentarna nämligen bankerna lånat ut till många som inte klarar av det om de blir långtidsjukskrivna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.