Länsstyrelse stoppar flaskvatten …

Länsstyrelse stoppar flaskvatten
Länsstyrelsen Västra Götaland stoppar
inköp av vatten på flaska. I fortsättningen är det kranvatten som gäller. Det tycker jag är ett mycket bra intiativ.
Jag vet att Folkets Hus tar fram flaskvatten om någon beställer det, så de har inte ett förbud, men standard är kranvatten. Jag vet att det sparar pengar och att det är bra för miljön.

Tänk vilken lindrig hantering när man slipper alla dessa backar först med fulla glasflaskor och sedan tomma och självklart sparar man på utrymmen och energi när man slipper kyla flaskorna. Västra Götaland är första länsstyrelse enligt dem själva men det här borde Umeå kommun även göra för vi som har så extremt gott vatten.

Krogar och restauranger borde även övergå till kranvatten i stället för flaskvatten då spar nu säkert också pengar. Västerbotten son har så fint vatten över allt borde övergå till kranvatten. Jag ska ändå ge en eloge till Västra Götaland och hoppas att jag slog in en del öppna dörrar.

Kranvatten kostar runt 4 öre litern och det inkluderar hemleverans. Att
producera och leverera en liter flask-vatten drar 300 gånger mer energi.Det finns även ett märkningssystem som heter kranvatten. En flaska vatten på en bensinmack kostar nog 15 kr flaskan. Kranvatten går även utmärk att göra bubbelvatten av ,men det är onödigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.