90-dagarsgarantin är nådd

90-dagarsgarantin är nådd. Sedan Stefan Löven tillträdde som partiledare har bekämpningen av arbetslösheten stått överst på dagordningen och två förslag. Förslag ett var Europas lägsta arbetslöshet och den andra ett förslag som kongressen antog nämligen att inga ungdomar skulle gå arbetslös i mer än 90 dagar, utbildning eller jobb var målet.
Ungdomsarbetslösheten är nere på den lägsta nivån sedan finanskrisen 2008. I november var 55.000 unga under 25 år inskrivna som arbetslösa, enligt en ny rapport från Arbetsförmedlingen (AF). Bakom nedgången ligger dels en stärkt konjunktur, dels en vikande befolkning i åldrarna 18-24 år, konstaterar AF.

Det är självklart 90-dagarsgaranti som ska ha bidragit till att påverka utvecklingen i positiv riktning. Enligt AF kan garantin gällande ungdomsjobb nu betraktas som uppfyllt. Det här visar att det går att få ut ungdomar i jobb om man satsar på sysselsättning för ungdomar i stället för att sänka skatten mest för de som tjänar mest vilken var alliansens politik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.