Bara M och KD vill samarbete med SD

Bara M och KD vill samarbete med SD. Nu har det i klartext att det var inget annat än skitsnack från liberalerna och centern och det syns helt klart inför förslaget om förändringar i föräldraförsäkringen där det var ett förslag om  Införa fem pappamånader. Att centern som har varit aggressivast om samarbete med SD skulle hoppa på är jag inte förvånad alls över då deras politik länge har varit att kvinnan ska vara hemma och sköta barn och man. Det är i klartext centerns familjepolitik.

Däremot är jag mycket förvånad över Liberalerna hoppade på det tåget. Båda tidigare partiledare har aldrog gjort detta Regeringens utredare presenterade på måndagen sin utredning om föräldraförsäkringen. Bland annat föreslås att fem pappamånader ska införas. I nuläget är det tre pappamånader. Om pappan inte utnyttjar sina fem månader kommer familjen att gå miste om dessa dagar, enligt förslaget.

Mamman ska också ha fem månader. Det kommer även att finnas fem månader vilka föräldrarna får fördela själva. Dessutom föreslår regeringens utredaren Lars Arrhenius att ersättningen på lägstanivån ska slopas. Nu har alliansen och Sverigedemokraterna sagt att de ska stoppa detta förslag och det innebär att Centerpartiet och Liberalerna har hoppat under samma täcke som Jimmy Åkesson och Sverigedemokraterna

4 kommentarer

  1. Sixten

    Det är ett friskhetstecken att samarbeta även med sin värsta motståndare för resultatpolitik är viktig precis som S och SD gjorde ang utstationerad arbetskraft men det har du glömt trots din ringa ålder.Läs också di ledare som har ett bensäkert svar på vilken regeringsinnehav vi får efter valet.Med nuvarande parlamentariska läge kan det bara sluta med en minoritetsregering .

      • Patrik

        Hej Lennart.

        Men det går tydligen bra att samarbeta med Kommunister!
        Som har mördat 94 000 000 st. människor sedan, håll i dig, 1917. Nästan en miljon per år.
        Och då har vi inte tagit med Mao som nästan lyckades dräpa 200 miljoner med småfågeldekretet.

        Så tala om att sila mygg och svälja kameler.

        Med vänlig hälsning

        Patrik

        • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

          Det går aldrig bra och eftersom inget annat parti vill göra det tvingades jag till detta. men jag tror inte det blir fler gånger utan det måste till ett samarbete över blockgränserna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.