Vad är sanningen bakom Allras fonder

Vad är sanningen bakom Allras fonder. Media spred ut att bland annat Tomas Bodström inte beviljats ansvarsfrihet. Nu verkar det vara fejking news som Dagens Industri och alla andra media hoppade på. Jag grundar detta på en artikel i Omni där tidigare VD,n Alexander Ernstberger säger att de fått ansvarsfrihet av bolagsstämman. Så här ser artikeln ut i Omni.

Allras nya revisionsbyrå Mazars tycker inte att styrelseledamöterna Thomas Bodström och Ebba Lindsö samt tidigare vd:n Alexander Ernstberger ska beviljas ansvarsfrihet, skrev de i en revisionsberättelse som skrevs den 13 december vilket DI rapporterat om i dag.

Men det är inte dem utan det skandalomsusade PPM-bolagets bolagsstämma som beslutar om ansvarsfrihet  och en sådan hölls en vecka senare. Då beviljades topparna ansvarsfrihet, berättar Ernstberger för SvD och DI.

Revisorerna har inte identifierat några fel eller brister i Allras fondverksamhet, det är viktigt att säga eftersom det är den verksamheten som har varit föremål för kritik, säger han till DI. Slut citat Omni

Man kan ju fråga sig varför några av ledamöterna inte skulle få ansvarsfrihet vilket låter märkligt då en styrelse alltid har ett gemensamt ansvar. Vi får se vad det tar för väg. Stämmer det vad Ernstberger säger då finns det många media som sitter med skägget i brevlådan. Att sprida rykten om att ledamöter inte fått ansvarsfrihet är att ljuga för de personer som sparat i pensionsfonder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.