Fransmän vill bojkotta Österrike

Fransmän vill bojkotta Österrike. Ja det är faktiskt sant och det beror på att det är nazisternas arvtagare som kommit till makten. Så här skrev SVT text i går om detta.
Europa bör bojkotta Österrike. Det
anser flera franska opinionsbildare,
bland dem den tidigare utrikesministern Bernard Kouchner, efter bildandet av Österrikes nya regering.

Låt oss inte blunda: Det är nazisternas arvtagare som kommit till makten”, skriver de i ett upprop i tidningen Le Monde. I regeringen ingår högerpopulistiska FPÖ. Skribenterna vill nu att europeiska stats- och regeringschefer tar avstånd från regeringen i Wien och bojkottar alla möten med den. Slut citat.

Det här är något som vi även bör tänka på i Sverige då vi har ett parti som sitter i riksdagen och har sina rötter i främlingsfientlighet och nazism även om de försöker sudda bort den bilden genom uteslutningar. En sak är helt klar att rötter går aldrig ur. Vad jag också funderar över är hur både moderaterna och kristdemokraterna kan tänka sig att samarbeta med SD. Visst vet vi också att under slutet av andra världskriget så fanns det nazister i gamla högerpartiet här i Umeå och med kopplingar på K4. Det här har Anders Ågren berättat för mig och andra

En kommentar

  1. Ulf Parde

    Jag tror vi ska vara försiktiga med att bojkotta folkvalda regeringar i andra länder. Att Polen kan stå inför sanktioner är en lite grann annan sak Det är för att de beslutar om åtgärder som inskränker rättssamhället. Något sådant har vi ännu inte sett i Österrike. Inte heller ska vi bojkotta det parti Holmlund syftar på i Sveriges riksdag. Det är inte så konstigt att det kommer en reaktion på massinvandringen. För övrigt kan vi också i Socialdemokratiska partiet hitta personer som på tidigt 1900-tal verkade för rasbiologi. Även någon anfader till statsministern som varit verksam i någon tidskrift på 30-talet hade någon grävt fram. Så jag tror vi ska sluta anklaga varandra för ”rötter” och diskutera dagens frågor. Du har ju själv varit involverad i diskussioner om tiggarna där en del – dock inte jag – kritiserade dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.