Intensiv sporthelg med Löven-Södertälje som avslut

Intensiv sporthelg med Löven-Södertälje som avslut. Som vanligt är trettondagshelgen en intensiv sporthelg som för mig avslutas med att Björklöven tar emot Södertälje i A3 arena kl 16:00. Södertälje är på en Norrlandsturné där man i fredags besegrade Mo-Do i Övik med 3-0, idag är det som sagt Björklöven och på onsdag Timrå. Södertälje började dåligt och låg sist, bytte ut Waltin och sedan har det vänt ordentligt. Vinner man idag mot Björklöven går man förbi i tabellen, med en match mer spelad. Jag är rädd att Björklöven får stryk idag.

Vintersporterna har nu kommit igång ordentligt och Tour de ski avslutas idag. Det blir säkert Weng som klättrar bäst uppför skidbacken och möjligen blir det dubbelt norskt med Östberg på andra plats. Tyvärr startade varken Calla eller Stina Nilsson som jag tror är de enda som vi kan hoppas på i OS som guldkandidater även om Stina inte varit lika vass i år även om hon med flera kan vara med på sprint

På långsidan herrar ser det mörkt ut och både Hellner och Halvardsson är långt i från formen och det har inte alls gått bra för Hellner i touren och så har det även sett ut för Halvarsson. Rickardsson har det gått bäst för men jag tror inte han är någon guldkandidat. Herrarna på sprint måste förbättra sig mycket om de ska ha några medaljchanser. Skidskyttet har nog ingen medaljkandidat på de individuella tävlingarna.

När jag ser på den alpina delen så tror jag inte på något guld för där härskar Schiffrin och henne råder man inte på. Medaljchanser finns och här finns det flera som med lite tur kan ta medalj. Hansdotter kan bli medaljör men får Hektor till två bra åk men även Estelle Alphand har visat på hög kapacitet och i går var hon snabbast i andra åket. Sedan finns ju även skicross med Sandra Näslund som måste ha guldchans men det kan även Victor Öhling Norberg ha. Spännande månad i februari. Det finns även andra medaljchanser som Curling men för mig är längdåkning och alpina grenarna som är nummer ett för mig.

Under helgen har det även blivit långa nätter då jag sett alla Svenska matcher i JVM men även alla matcher sedan slutspelet kom igång. Jag tycker Sverige gjorde bra ifrån sig och det var nära att man snuvat Canada om de inte haft domare som höll på Canada. Sveriges målvakt Filip Gustavsson var en behållning att se.

Det har varit mycket TV tittande på sport och olika krönikor så har det varit ett väder som är lämpligt för TV tittande men som vanligt på trettondagsafton äter vi med våra nära och så spelar vi julklappsspelet som faktiskt är riktigt roligt. Men denna intensiva helg avslutar jag med att först se skidåkning hela dagen och sedan gå och heja på Björklöven och hoppas att trenden vänder när det gäller spel mot sämre  lag och att man inte slarvar bort matchen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.