Hot mot politiker hotar demokratin

Hot mot politiker hotar demokratin. Jag har under min tid blivit utsatt för många och inte minst ett hot som var lite speciellt. Jag hade kritiserat länstyrelsen i Jämtland för att de inte sköt bort den varg som härjade i Ingers hemby och för att jag sagt att de som utför terror handlingar mot företag är terrorister och ska buras in. Däremot hade jag aldrig sagt att det var veganer utan folk får äta vad dem ville. Polisen visste vilka de var men svårt att bevisa.Det var det några som gjorde detta i skydd av unga människor som var veganer i kosten. Den person som hotade mig till döden och min sekreterare, hon skulle bli skickad till en fältbordell i Sudan om hon inte talade om detta för mig . När jag satt i telefon kom jag ihåg att jag svarat på en insändare där samma person beskyllt mig för att vilja ta död på alla vargar och bura in alla veganer och då visste jag vem det var Han blev dömd till sluten psykiatrisk vård med särskild utskrivnings prövning.

Det finns också många andra hot man fått motta vid möten, i mail, på sociala media osv. Det har varit personer som kommit fram och skrikit bygger ni där ska du fan få ditt straff, likadant om vägar, broar och andra typ av byggprojekt, hot om anmälan mm. Ja listan kan göras lång.

Skriver man blogg och kritiserar eller försvar en linje kan det komma hur mycket hotfulla ord som helst och de kränkningar som helst som kommentarer. På VK bloggen ser jag vilket IP nummer som den som skickar en kommentar har men däremot har det kommit kommentarer från samma IP nummer med olika namn. Tyvärr var VK på mig och sa att jag inte fick publicera IP nummer och orsaken vet jag inte då VK inte är ansvarig utgivare för bloggen, men de har inte under Ingvar Näslunds tid velat ta bort möjligheten till kommentar. De prioriterar att vi ser de hot vi får vilket innebär att man stöttar hoten.

De allvarligaste hoten kom från personer där jag kritiserat droger och legalisering av cannabis. Jag sparade hoten en tid och skrev ut detta även om jag vet att raderade fanns kvar. Aftonbladets Fredrik Virtanen journalist/krönikör gjorde dock kritiken i den frågan till ett avgångskrav när jag tyckte att Whitney Huston var en dålig mamma som knarkade med sin dotter. Nu är båda döda. Virtanen fick avgå i samband med #metoo.

När man råkar ut för kränkningar på mail, facebook och blogg/kommentarer rekommenderar jag att spara bloggkommentarer även om du inte publicerar dessa. De kan vara viktiga som bevis om det händer. Det kan även vara bra att allt man får in sparas. Det kan vara bra att ha. Kommer det från de man tror att de är inblandade i knarkaffärer kan man kanske hjälpa polisen. Man kan gå annan väg som under min tid hette KUT kriminella underrättelsetjänsten då får polisen arbeta med detta i lugn och ro och det är inte allmän handling.Bloggar och kommentarer är inte allmän handling

2 kommentarer

  1. Kicki

    Är hot mot politiker större hot mot demokratin,än hot mot gemene man,kvinnor som inte vågar gå ut efter det blivit mörkt? Hot mot blåljus personal. Hot mot vårdpersonal. Osv osv. Där är hotet mot demokratin. Inte hotet mot er politiker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.