Turkiet hotar att gå in i den I Syriska staden Afrin

Turkiet hotar att gå in i den I Syriska staden Afrin. Orsaken till detta beror på att USA tänker utbilda en kurdisk gränsstyrka där. Tror USA att man behandlar Turkiet hur som helst. Det här har jag läst om i Omni

Så här skriver man och jag citerar Turkiet hotar att gå in militärt i den syriska staden Afrin, efter att USA meddelat att de ska utbilda en ny kurdisk gränsstyrka i staden. USA:s utrikesdepartement uppmanar Turkiet att ge upp planerna, men Ankara vägrar.

Bakgrunden till konflikten är att den USA-ledda styrkan i Syrien, som kämpar mot terrorgruppen IS, har sagt att de ska utbilda en styrka på 30 000 personer som ska säkra gränserna i norra och östra Syrien. Området kontrolleras av SDF-styrkan, som domineras av den kurdiska YPG-milisen. Turkiet är rasande över tilltaget, eftersom Ankara betraktar YPG som en terrororganisation med kopplingar till PKK-gerillan.

USA:s utrikesminister Rex Tillerson har träffat sin turkiske kollega Mevlüt Cavusoglu för att reda ut frågan. Enligt Washington handlar det inte om någon armé  utan syftet är att bibehålla stabiliteten i området. Men i en intervju med CNN Türk meddelar Cavusoglu att planerna på att ingripa kvarstår. Den syriska regimen hälsar att de står redo med stridsflyg om Turkiet inleder en militär operation i Afrin.  Slut citat.

Visst måste man vara orolig när man hör dessa toner. Jag tror USA gör det lätt för sig om de tror sig kunna styra Erdogan. Får vi ett krig Syrien Turkiet vad händer och vad gör ryssarna. Fick man önska tror jag det bästa vore att både USA och Ryssland inte har kvar militärer i området. USA har brist på pengar och där sitter de i en rävsax.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.