Ryssarnas förhållande till dopingen

Ryssarnas förhållande till dopingen. Man kan väl utan skam säja att den pågått länge. Redan under Sovjettiden var det många som åkte dit och ryktena florerade om omfattande statsdoping i hela Sovjetunionen och närstående stater som Östtyskland.

Nu är debatten i gång och IOK har stängt av Ryssland som land medan däremot gett tillåtelse att enskilda idrottskvinnor/män får åka och nu har IOK avstängt ett visst antal, bland annat skidåkare och skidskyttar utan att man talat om orsaken. Många inklusive mig vill ha reda på varför. Stänger man av de som varit rena blir det en parodi på rättssäkerheten

Nu kommer nya avslöjanden och det är den doping som som skedde i Sotji 2014. Nu hävdar den tidigare laboratoriechefen för antidoping Grigorij Rodtjenko att Rysslands president Vladimir Putin visste om att de ryska idrottarna var dopade under OS i Sotji 2014. Han kände även till hur fusket gick till. Dei är mannen som organiserade och genomförde den största dopningsbluffen i OS-historia, i SVT:s Uppdrag granskning som visas i kväll på uppdrag granskning i SVT 1.

Jag vet att Putin har fått alla detaljer från Mutko, idrottsministern. Mutko berättade för mig att Putin
minns mitt namn väldigt väl, säger Rodtjenko i en intervju. Det är bra att allt fusk avslöjas men så länge en amerikansk spriter åkt dit två gånger, blivit avstängd och får komma tillbaka och tävla vet jag inte vad man ska tro. Det är bra att media granskar detta och lyssnar på dessa visselblåsare men vad man ska tro om alla av dom törs jag inte ens gissa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.