Vem kunde tro att Syd och Nordkorea skulle mötas

Vem kunde tro att Syd och Nordkorea skulle mötas. Spekulationerna går åt alla möjliga håll. Nordkorea har inbjudit till ett möte. Tyvärr verkar Sydkorea styras till största delen av USA och då finns nog en stor risk att det inte blir några samtal om framtiden. USA vill säkert inte att Koreakriget ska avslutas utan Trump vill nog trycka på kärnvapenknappen. Omni har skrivit lite om vad som kommer att hända och den artikel lägger jag ut här

Kim Yo-Jong, syster till Nordkoreas diktator, är på plats under OS i Pyeongchang i Sydkorea. Ett besök som har fått stor uppmärksamhet. Nordkorea har allt att vinna på publiciteten som hennes närvaro har bidragit med, skriver CNN:s Jamie Tarabay i en analys. Besöket kan ses som en charmoffensiv  som varvats med en omfattande propagandainsats, skriver Tarabay. Trots att USA:s vicepresident Mike Pence markerade mot det nordkoreanska besöket, som han avfärdade som ren propaganda, har det lyckats bli av, skriver han.

The Guardians Benjamin Haas skriver i en analys att Nordkoreas charmande  besök må ha fått spridning i medier men det kommer inte räcka hela vägen. Det finns en utpräglad misstro bland sydkoreaner mot sin granne i norr, menar han. Misstron bidrar till att samtalen inte kommer leda till något konkret, enligt Haas.

The Economist skriver i en analys att Nordkoreas besök i Sydkorea inte var välkommet av alla. De protester som har hörts i Pyongyang var större än Sydkoreas president Moon Jae-In hade väntat sig. Protesterna vittnar om en förändring hos den yngre sydkoreanska generationen. De är mindre benägna att offra något för att Syd och Nordkorea en dag ska enas. Slut citat Omni

Man kan konstatera att media i USA har en skeptisk inställning för de vill nog inte att det ska bli ett bättre förhållande mellan länderna. Jag tror det finns en chans att vända blad som man brukar säga när man ska gå vidare. Chans finns om man låter länderna sköta detta utan inblandning från USA.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.