Tänker USA bomba Damaskus

Tänker USA bomba Damaskus. Det påstår i alla fall Ryssland detta, och det skulle i alla fall inte förvåna mig. I Omni är det en artikel som påstår detta och där redovisaa källor. Så här ser artikeln ut.

Ryssland uppger sig ha information om att USA planerar att bomba den syriska huvudstaden Damaskus, skriver Reuters. Landet säger sig vara redo att svara militärt om de upplever att ryska liv hotas. Enligt chefen för Rysslands generalstab, Valerij Gerasimov, ska rebeller i östra Ghouta planera en kemvapenattack som de sedan ska skylla på syriska militären. Attacken ska sedan användas som förevändning för en amerikansk bombning av syriska myndighetsbyggnader.

Gerasimov har under kvällen talat i telefon med USA:s försvarschef Martin Dempsey, han ska då ha sagt att Ryssland kommer att svara om syriska myndighetsbyggnader attackeras, uppger AP.  slut citat Omni.

Det här förvånar inte mig för USA har ju startat flera krig i mellanöstern jag kommer i alla fall ihåg att de startade kriget i Irak när de störtade Saddam Hussein men inte blev det bättre med en ny regim där. Kuwait kriget drogs igång och såren finns kvar. Ett av Trumps första åtgärder var att åka till Saudiarabien och sälja enorma mängder vapen som säkert redan används i bland annat Jemen. Det finns hur mycket konflikter som helst i mellan östern och som nu i Damaskus där ryssar och amerikaner stöder en sida var

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.