Inbördeskriget i Norrland måste sluta

Inbördeskriget i Norrland måste sluta

Inbördeskriget i Norrland måste sluta. Man faktisk säga att det är ett typ av krig som bedrivs. Den här artikeln av Lars Westin tycker jag stämmer fullt ut. Norrland och de kommuner som har förutsättningar att växa måste tillåtas. Vi har haft en bra tillväxt i Umeå men den är ändå för liten och det framgår med all tydlighet. Norrland och Umeå måste växa och ska vi ha en högkvalificerad sjukvård måste vi var eniga om detta. I annat fall riskerar även den att hamna i Stockholmsregionen på grund av att det blir för få patienter.

Jag har många hört angrepp på oss i Umeå för att vi växer, men vi gör det inte på de små kommunernas bekostnad. Umeå är den kommun som betalar mest av alla kommuner till kostnadsutjämningen över 5 500 per invånare. Det innebär att Umeås skattebetalare och lägger vi till att vi är 125000 Umebor blir summan 687500000 kr totalt. Vi är inte tärande för andra kommuner utan vi ger kommunerna förutsättningar att överleva. De kommuner som får mest per invånare då är 6 kommuner från länet som var får över 10000kr per invånare.

Westin har också tagit upp att Västerbotten minskat inflytandet på grund av vi blivit färre och färre invånare och vi måste bli fler. Klaga inte på de som gör vad de kan för att vi ska växa och Ta och läs den debattartikeln av Lars Westin för han har helt rätt

Den

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.