KD är det parti som är mest beroende av samhällsstöd

KD är det parti som är mest beroende av samhällsstöd. Ja så är det i verkligheten och de finansierar själva bara sin partiverksamhet med 5%. Vi Socialdemokrater betalar 44% själva. Jag tycker det är lite konstigt att liberalerna har så höga anslag då de äger mycket tidningar och har eller i alla fall har haft stora rabatter på annonser.

Så här ser det ut och en stor del av partiernas intäkter var offentligt stöd 2016: Nu får ni inte tolka detta som om att jag tycker samhället ska dra ner på stödet för jag anser att det är viktigt för demokratin.

Kristdemokraterna 94,9 procent
Vänsterpartiet 85,8 procent

Liberalerna 81,8 procent
Miljöpartiet 72,5 procent

Moderaterna 72,2 procent Sverigedemokraterna 71,4 procent

Socialdemokraterna 56,2 procent
Feministiskt initiativ 49,2 procent
Centerpartiet 30,3 procent

Kammarkollegiet är källan till dessa uppgifter

7 kommentarer

 1. Carl

  Jag håller med om att samhället ska dra ned på stöd, men än värre är vad S håller på med.

  SSU lever till största del på intäkter från A-lotterierna, som man äger ihop med moderpartiet. Under 2014 trillade det in 32,2 miljoner kronor till SSU:s verksamhet (96 procent av budgeten). Socialdemokraterna blev inte heller lottlösa, partikassan fylldes samma år med 42,2 miljoner kronor från spelverksamheten.

  Med tanke på allt spelberoende som idag finns är det här inte okej att Sveriges ledande parti håller på med spelverksamhet.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Alla partier har lotterier och jag tror även att alla har tillstånd för dessa enligt de lagar som gäller. Även idrottsrörelsen har lotterier och enligt alla studier som finns är det inget spelberoende på den typen av lotteroäier utan det är på Casino, trav och vissa av de spel som Svenska spel har men främst utländska spel. De kommer dock under nya lagar

 2. Micke

  S lurar pengar av pensionärer genom ert lotteri och arbetare genom att stjäla LOs pengar på det sett du stulit från umeå kommuns invånare med ditt ”hyreshus” är så jävla nöjd att du får på näsan för dina olagliga andrahand kontrakt nu.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Du sysslar med förtal och jag ska fundera om det inte är dags att anmäla dig. Som du vet har jag ditt IP nummer. Sedan ska jag tala om för dig att du ljuger. Jag har inga andrahandskontrakt. Även det är förtal. Du har mailadress [email protected] vilket även det är en lögn tror jag.

 3. Krister

  Fel, Lennart. Sossarna står inte för 44% av sina egna kostnader. Inför årets val mutas de nämligen av LO med över 30 miljoner kronor. Pengar som fackföreningarna i sin tur har stulit av sina medlemmar: Medlemmar som oftast inte ens röstar på sossarna. För några år sedan förde sossarna en kampanj om att alla bidrag över fem tusen kronor till politiska partier skulle deklareras. Tills de insåg att då måste deras egna smutsiga bidrag med stulna pengar från arbetarrörelsen också deklareras. Och, som du vet, det är ju knappast affärer som tål dagens ljus,…

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Du ska inte ljuga på det sätt du gör. Det här var vilka summor av de totala kostnaderna som partierna hade. Det gäller även de bidrag som tex moderaterna och andra fått från näringslivsorganisatioer om inte det var svarta pengar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.