Nu är det stor brist på barnomsorgsplatser

Nu är det stor brist på barnomsorgsplatser. Eller förskoleplatser som det heter. Det är enorma mängder som fattas de kommande åren. Det är och har varit i stort sett hopplöst att planera detta i alla tider och var de kommer att behövas. Dessutom tar det tid att både planera och bygga och blir det överklaganden drar det ut på tiden ännu mera. Jag hart hört i alla år att det är lätt men det är det inte och sedan den nya översiktsplanen antogs där det blev mycket förtätningar blev det nya förutsättningar.

Det här har för och grundskolenämnden tagit tag i och beslutat och de har även skickat ut pressmeddelande om detta som jag lägger ut här och så lyder detta.

Den nya befolkningsprognosen innebär ett behov på 90 förskoleavdelningar de närmsta fem åren och 119 avdelningar på tio års sikt. Beräknat på 15 barn per avdelning. Beräknat på dagens antal barn per avdelning behövs 69 respektive 93 nya avdelningar för att kunna ta emot alla barn.

 Nu när vi har uppdaterat behovet för de närmsta tio åren kan vi tillsammans med Fastighet se över de alternativ till utbyggnad som finns. Det är ett prioriterat arbete. Däremot är det beklagligt att vi i nuläget inte kan svara upp mot barnomsorgsgarantin på ett bra sätt, säger Moa Brydsten (S), ordförande i för- och grundskolenämnden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.