Liberalerna ska nu satsa på specialistsjuksköterskor

Liberalerna ska nu satsa på specialistsjuksköterskor. De vill ha en ny akademisk specialistutbildning för sjuksköterskor. De ska kunna utbilda sig med lön. De vill ha en nationell modell för utbildningen som ska finansieras gemensamt av stat och landsting så att villkoren blir desamma i hela landet. Förslaget finns med i partiets vårbudget. Bristen på specialistsjuksköterskor är ett av huvudproblemen i svensk sjukvård”, uppger Liberalernas vårdpolitiska talesperson Anna Starbrink i en skriftlig kommentar.

Visst finns det brist det på folk det håller jag med om men det är bland annat liberalerna som är orsaken till bristen bland annat till sjukvården och även till sjuksköterskor. De som saknas nu skulle ha varit färdigutbildade med det gjorde inte alliansen när de satt i regeringen. Sjuksköterskor är en akademisk utbildning och det är staten som ska stå för dem men nu vill man delvis kommunalisera just den utbildningen genom att landstingen ska betala. Här gör man tvärt om för man vill samtidigt förstatliga lärarna. Det här visar hur liberalerna är i ett nötskal.

2 kommentarer

  1. O Lindström

    Det bästa för detta land har varit om Alliansen fått styra landet Sverige, så skulle vi svenskar haft en mycket bättre sjukvård, än vad sossarna,miljöpartiet samt vänstern klarat av under 3,5 år !

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det har du fel i. Alliansen är ansvarig för den brist på personal som finns nu. Som du säkert vet tar det att utbilda läkare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.