Reinfeldt på mötesplats Lycksele

Reinfeldt på mötesplats Lycksele. Onsdag torsdag deltog jag och många flera på mötesplats Lycksele en utvecklingskonferens som höll bra kvalité med olika seminarier och anföranden. Konferensens förste talare var gamle moderatledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt. Jag tyckte han höll ett mycket bra tal som rörde fyra områden.

Jag ska beröra ett av områdena nämligen den som handlade om den fruktansvärda väg som USA valt nämligen Amerika först. Jag hade hoppats att att kunna lägga ut det här på bloggen men det var inte tillåtet tyvärr. Hans beskrivning av Trumps tilltag tycker jag var mycket bra och belyste bra vilken väg det kommer att leda till.

Bygga murar som andra ska betala och tvinga länder till detta. Han var mycket rädd för att fler tar den taktiken och som har så slutna ögon som inte ser det goda med frihandeln och att det är den som givet den välfärd som vi idag mer eller mindre tar för givet. Det finns fler länder i Europa som har samma högerideologi som Trump och som på många sätt skadar hela världen och som gör att framtiden med handelskrig ser mycket mörk ut.

Han var också rädd för Kina som inför ett system där ledaren väljs på livstid. Länder som har ett märkligt agerande är även Storbritannien, Italien var nog även på väg åt fel håll. Jag tror att de flesta kände som jag när han beskrev de hot som speglades i hans anföranden och tycker som jag att det var ett mycket bra anförande och en bra start på Mötesplats Lycksele och jag var också nöjd med de seminarier som jag deltog i. Det är bra att träffas och gemensamt diskutera framtiden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.