Ska centern styra med hjälp av SD

Ska centern styra med hjälp av SD. Dessa frågor måste få ett svar före valet. Kommer centern att sitta i en alliansregering som får stöd av Sverigedemokraterna risdagen, i regionerna och i kommunerna. Hur gör man i västerbotten det borde distriktsordförande Mattias Larsson kunna ge ett svar. Går man ihop i en valkartell kommer det självklart att ha ett pris vid tillsättande av styrelseledamöter.

Jag tycker alla kryper undan frågan men att KD vill styra med stöd av SD är klart på riksnivån, men de kanske redan insett att man hamnar under 4% så det kanske inte blir aktuellt. Moderaterna sa ju ja under Batras ledning och jag tycker Kristensson velar hit och dit och svarar olika varje gång han får frågan. Det gör även moderaterna lokalt och regionalt. Det som är märkligt är centerpartiets agerande.

I många kommuner och regioner finns det lite olika karteller där centern och socialdemokraterna håller i rodret medan det är otänkbart för Lööf. Centern har tidigare tagit ett ansvar då man städade upp ekonomin efter att den raserats under de borgliga åren där centern ändå satt i regeringen. Kontakterna bröts när Maud Olofsson blev partiledare och sedan Per Ola Eriksson slutat som gruppledare. Han har berättat för mig ingående hur man var stolta över det samarbetet som fanns

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.