Sverigedemokraterna ljuger

Sverigedemokraterna ljuger. De säger att de värnar landsbygden då säger jag att man ljuger. De avrustar välfärden. Att plocka bort 53 miljarder i statsbidrag slår allra hårdast mot landsbygden och välfärden. Alla statsbidrag går i stort sett till satsningar på välfärden. SD vill kapa 53 miljarder i stadsbidrag. Det är ingen satsning, det är en avrättning.

Petter Nilsson (SD) påstår i en insändare att det är Sverigedemokraterna som värnar välfärden. Det påstår jag är en ren och skär lögn och den lögnen avslöjar du själv om du läser hela deras program. De har sagt att de satsar på välfärd men jag påstår att de slaktar välfärden precis som alla högerpartier och de är längst ute på högerkanten.

Som jag skrev tidigare så går i stort sett alla statsbidrag till kommuner och landsting. Sparar eller rättare sagt minskar man kommunernas och landstingens budgetar med 53 miljarder tar man nästan bort hälften av statsbidragen som ligger på ca 100 miljarder . Sverigedemokraterna vill ju kapa landstingens och kommunernas budgetar genom att spara 53 miljarder. En minskning av statsbidragen från dryga 100 miljarder till knappa hälften. Vilka kommer drabbas hårdast av de neddragningarna?

Jag tycker det har varit nog med besparingar ute i kommunerna då de borgliga skar ned hela tiden och S-regeringen har inte kompenserat allt under mandatperioden som budgetmässigt blev tre år. Det är nästan alla områden som får ett helsike om SD som Petter Nilsson skrev. Petter försöker inbilla folk att om man hjälper folk i flyktingläger skulle pengar skapas till välfärd. Gå inte på den ballongen.

Gillar du inte de besparingar och de brister som finns inom välfärden är en röst på Sverigedemokraterna en stubintråd som spränger sönder den svenska modellen och välfärden. Moderaternas skattesänkningar kommer också att ge kraftiga nedskärningar långt värre än vad alliansen gjorde under Fredrik Reinfeldts ledning.

Sedan funderar jag över hur Lo medlemmar går till Sverigedemokraterna. Visst var det tungt för alla med de stora flyktingströmmarna som kom men politik handlar även om andra saker än flyktingar. Hur LO medlemmar kan tänka sig så stora nedskärningar av välfärden begriper jag inte. Har det blivit så illa att de fackliga utbildningarna inte ger resultat. Går man ut på byggarbetsplatser ser man många icke svenskar som jobbar där men vad jag vet är de flesta från EU länder. Visst har det varit problem där en del saknar kollektivavtal men inom EU ska man följa det avtal som gäller i landet.

Men dags för LO,s och andra facks medlemmar att tänka till. Vill man låta ett parti som hotar välfärden vara med och styra så då ska man rösta på SD men gnäll inte då om du blir sjuk eller arbetslös och får svårt att klara dig eller får en sämre barnomsorg. Jag har ju bättre tro på jobbarna och tjänstemännen och att de vill ha kvar välfärden och att de därmed i te röstar på SD

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.