Politikers beteende mot tjänstemän

Politikers beteende mot tjänstemän. Vad jag vet och har kollat upp är det bara i en kommun som tjänstemän anmält politiker för kränkande behandling. Tänk att det skedde just i Umeå. Tro det eller ej men det var vänsterpartiets gruppledare Tamara Spiric var det som gjort detta när vi hade budgetberedning och skulle fastställa budgeten. Hon menade sammantagningsvis att våra tjänstemän hade manipulerat siffrorna och underlaget inte var korrekt.

Det blev självklart lite annorlunda när det var politiker inblandade för man kunde inte stänga av en politiker och inte heller avskeda så vi landade till slut att vi skulle utbilda för att det inte skulle uppstå. Vi som satt i arbetsutskottet delade utredningen att hon kränkt personalen. Vänsterpartiet gjorde som vanligt förnekade allt de insåg inte att Tamara kränkt personalen. Lars Jakobsson deltog där ärendet skulle behandlas eftersom Tamara var inblandad men de slog ifrån sig allt trots att arbetsrättsjurister menade att kränkning skett men att enda metoden var utbildning.

Det var inte långt ifrån att samma sak skulle ha skett i tekniska nämnden där Lasse var ordförande men Margareta Alfredsson mer eller mindre räddade honom. Han bad också till slut om ursäkt vad den nu var värd. Det var många saker som man hänvisade till men jag tar inte upp dem här men det var i alla fall minst två fastighetschefer som begärt inplacering då man inte ansåg sig kunna jobba med Lars.

När det uppdagades för mig var det en morgon när jag gick in på ekonomikontoret som Mikael Öhlund som då var stadsdirektör som 3-4 st av ekonomikonotorets personal inklusive ekonomichefen satt och pratade med honom att de ville sluta för den behandling de utsatts av Vänsterpartiets gruppledare. Vi enades direkt att man skulle följa de regler vi har för arbetsmiljöfrågor att man skulle anmäla detta. Vilket gjordes.

Jag tycker det talar för att vänsterns kunskaper om regler och hur man beter sig har brister. Jag vet också att det skett brister i ett av våra aktiebolag men inte i det bolag jag sitter i som är långt ifrån det som gäller enligt aktiebolagslagen men som man inte åtgärdat. Jag vet att man också trott att man lagt yrkanden genom åren som inte är bolagets ansvar utan ska komma som ägardirektiv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.