Det finns fler åsikter inom den muslimska tron

Det finns fler åsikter inom den muslimska tron. En av dessa kallas Salafismen och driver sin åsikt hänsynslöst mot andra. I text TV fann jag en bild av dessa inom salafismen och den lyder så här ordagrant citerad. Det gäller att vara på sin vakt kanske främst barn så inte de luras in med förhoppningar om ett bättre liv.

Unik studie om Salafismen.
Salafism och salafistisk jihadism har utvecklats och växt sig starka på flera platser i svenska städer. Främst riktas påverkan mot andra ickesalafistiska muslimer och minoriteter.

Påverkan tar sig uttryck i form av hederskultur, könssegregering, antisemitism,homofobi och påtryckningar att inte umgås med icke-salafister. Radikala predikanter återkommer till nedsättande budskap om bland annat kvinnor, judar, icke-troende och att integreras i det svenska samhället. Salafisterna är också starka på sociala medier där de jobbar för att vidga antalet rekryter och följare.

Totalt har ett 70-tal personer, i huvudsak inom polisen, socialtjänsten eller övrig verksamhet inom kommunen, från olika platser i Sverige intervjuats. Studien är gjord av Försvarshögskolan på uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.
Slut citat Text TV

Det här låter långt ifrån bra och det gäller att alla hjälps åt för att minska deras utrymme för påverkan trots att vi har religionsfrihet, men att hamna i en sån här sekt är ingen frihet. Skolan har en viktig uppgift. Det gäller att lärarna får information och utbildning så de kan hjälpa de barn som luras in i sekten. Det finns dock flera sekter som mer eller mindre hjärntvättar de som blir medlemmar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.