Idag tog jag fram röjsågen en stund så jag inte trampar på en huggorm

Idag tog jag fram röjsågen en stund

Idag tog jag fram röjsågen en stund.Jag är lite rädd för att jag inte ser den och får ett hugg Inte för att gå i skogen och röja även om jag gick och inspekterade ett av våra skiften för att se hur de träd som vi kompletterade ett skifte eftersom den plantering vi hade blev utsatt för ett anfall av råttor och sork för 5/6 år sedan. Plantorna såg hystat fina ut. Däremot skulle det ha varit röjt på en del av skiftet där vi tog resten förut men nu orkar jag inte då jag i stort sett är ensam. Det är för djävligt torrt i skogen, det är som fnöske och källan har sjunkit lite och det är torrt runt omkring den.

På bilden ser ni ändå röjsågen för på den har jag ett bra trimmer huvud som jag en gång i tiden köpte hos Husqvarna. Man sticker bara fast pinnarna och slipper allt tjorv som en traditionell trimmer ger. Jag rensar ordentligt runt häcken eftersom vi har så gott om huggorm och jag vill se om det ligger någon där jag ska gå. I förrgår skulle vi sätta upp en hängmatta och få höll jag på att kliva på en stor mörk huggorm. Jag tror den bor i en blombänk och att han rymt därifrån när vattnade ordentligt. Vi har säkert sett ett tiotal på tomten och då måste man ha kort gräs och klippa ofta då gömmer de sig. Jag förstår inte varför den är fridlyst då det finns så gott om dem.

6 kommentarer

  1. Canita

    Nej men fy farao, huggorm. När det gäller dessa fasansfulla sommarmarodörer ska man inte fråga så mycket, slå ihjäl dom. Jag vet att de är fridlysta, men som sagt fråga inte, gå till handling!!!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Trevliga är de inte men för att vara ärlig så är de sällsynta en vanlig sommar. I år när det är hett är de framme mer. De är duktiga på att fånga råttor. Jag respekterar att de är fridlysta. Varför de är det på Holmön är det obegripligt så många som det finns där

  2. Alfabet Meningsbyggnan Skiljetecken

    Snälla. Sätt punkt när meningen är slut. Läs gögt det du skrivit för någon innan publicering! Eller ännu hellre be någon läsa det så du hör hur det låter.
    Just nu är det obegripligt rabbel.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Förklara för mig varför du inte gör det själv. Vad är gögt som du skriver

  3. Lasse

    Hej Lennart
    Det är tillåtet att fånga huggorm för att ”flytta” dem till lämpligare ställe.
    Vi har numera ormfritt och barnbarnen kan springa fritt.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Ja det vet jag och det gör jag, men oftast är han bra på att fly då han plötsligt ligger eller krälar där man minst anar det och då hinner man inre hämta de grejer man behöver för att hinka den

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.