Svenskarna har oro för klimatfrågan

Svenskarna har oro för klimatfrågan. Det är klart enligt alla undersökningar men tyvärr är man inte beredd att göra något åt detta i det kommande valet. Jag har läst en debattartikel i Göteborgsposten av Tidens chefredaktör Jesper Bengtsson där han tar upp detta. Det är märkligt måste man säga för både Moderaterna och Sverigedemokraterna har ingen politik alls för den frågan. Vi måste trots allt se att det är bråttom om vi ser vad som händer i ishaven och vi har ett tydligt exempel i Sverige där vi har den varmaste sommaren på jag tror det var 260 år. Omni har en sammanfattning av debattartikeln som jag nämt och den ser ut som följer.

Trots oron för klimatet är svenskarna beredda att rösta på partier som verkar genuint ointresserade av frågan. Det skriver Jesper Bengtsson, chefredaktör för socialdemokratiska tidskriften Tiden, i en debattartikel i Göteborgs-Posten. Debattören skriver att klimatet är det område svenskar oroar sig mest för just nu, men att den frågan aldrig står i centrum i debatterna. På samma sätt borde klimatfrågan styra vilka partier väljarna tänker rösta på i årets val, fortsätter Bengtsson. Men frågan är om den andel av väljarkåren som tänker rösta med klimatpolitiken som avgörande faktor ens går att mäta  skriver han. Slut citat omni.

Nu är det inte bara i Sverige det ser ut på det sättet och det tydligaste exemplet är Donald Trump i USA. Det är likadant i alla länder där högerkrafterna styr vilket självklart är oroande. Vi har inte lång tid på oss att ställa om till ett mera hållbart samhälle och det verkar som om många länder i te bryr sig om det klimatavtal som träffats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.