Ska kommunerna stå kostnader som tågen orsakar

Ska kommunerna stå kostnader som tågen orsakar. Det är ofta som tågen tänder på efter rälsen som nu senast i Vännäs. Där det tänder på en lång sträcka. Orsaken är oftast när man bromsar och ofta vid timmer tåg. En annan brand var den som uppstod vid Högbränna och Tallberg. Hur det är med bränderna som härjat på övriga platser vet jag inte annat än att tågen ofta är de som tänder på.

Tåg är ett bra transportmedel men det kan inte vara rätt att det är kommunerna som är de som får betala med räddningsinsatser. Tåg och tågtrafik är modern teknik och det borde vara möjligt att med teknik komma åt problemen med att de orsakar bränder. Det finns ju inga motiv att lösa problemet om kostnaderna blir kommunala

4 kommentarer

 1. Olle

  Där sa du nåt bra ,tåg är ett transportmedel och varför ska kommunerna stå för dessa kostnader.Har själv funderat i samma banor,färjetrafik är ett transportmedel, varför ska kommunerna stå för detta (Umeå & Vasa )

   • Anders

    Ja du Lennart.

    Det vore nog bra om kommunen nyttjade dom slantar som kommer in inom kommunen.
    Färjetrafik till andra europeiska länder måste väl ändå vara en statlig fråga.
    Men ni kommer märka vid valet vad folket tycker, detta är ju bara en fråga, det såldes ju även ur bostaden trots vallöften att inte göra så.
    Undrar vilka löften man bryter denna gång.

    Anders

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

     Du vet inte vad du pratar om. Hur mycken handel av alla de slag förviner och därmed jobb. Kommer SCA att stoppa miljardinvesteringen i Obbola om man inte når Finland Jag skulle kunna nämna minst hundra företag som är beroende av färjan. 300 miljoner det kostar en kort vägstump om man jämför med ett annar transportmedel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.