Kameror minskar inte brottsligheten …

Kameror minskar inte brottsligheten.
Både svensk och internationell forskning visar att kameraövervakning inte leder till minskning av antalet brott. Det visar en ny sammanställning
som Brottsförebyggande rådet (Brå)
gjort.

Från första augusti i år är det lättare föatt sätta upp bevakningskameror brottsbekämpande eller trygghetsskapande syften.
Men enligt forskare minskar inte kameror antalet brott, Enligt Brå finns det säkra belägg för att det inte är en säker metod.

Det här var igår en nyhet från svttext. Jag är inte förvånad då det varit en mycket restriktiv åtgärd som var i stort sett omöjligt på offentliga platser. Vi har sett att det gett effekt på våra resecentra och det har åtminstone gett tryggare miljö och underlättat bevakningen

7 kommentarer

  1. Anders

    Kameror minskar brottsligheten på den plats där kameran finns. Det finns det massor med belägg för, men notera att BRÅ inte formulerar saken så.
    Att rapporten kommer nu innan valet är en annan indikation på att det är ett propagandainlägg med politiska motiv och inte seriöst.

    De senaste åren har skjutningar, misshandel och våldtäkter ökat. Vilket innebär att brottsligheten totalt sett skjutit i höjden. Vi vet att invandrare är överrepresenterade i statistiken och i de flesta fall handlar det om interna uppgörelser, gängkrig och droghandel. Det är i förorterna, i slummen där detta sker, och där saknas kameror. Den brottslighet som kan kopplas till detta ökar trots att vi har annan brottslighet som minskar. Med BRÅs logik spelar alltså de preventiva åtgärder som satts in ingen roll eftersom brottsligheten (totalt sett) inte minskat…

    Att kameror minskar brottsligheten på den plats där kameran finns innebär dock inte att kameran avskräcker alla. Däremot underlättar kameran vid identifiering av brottslingen vilket gör att det finns andra poänger med kameror än vad BRÅ nämner i denna rapport.

  2. Sixten

    Jag har alltid undrat varför vänstern försvarar tjuvar och terrorister men inte kommit på en vettig förklaring.Så här har det varit ända sedan demokratiseringen?

  3. Caanita

    Kamera övervakning är också en viktig pusselbit när det gäller bevisföringen vid brott. T ex vid korridor mordet på Ålidhem, där åklagaren har kunnat visa hur de inblandade rört sig under dagen.

  4. Pingback: Kameraövervakning | Pigwidgeon

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag har alltid varit för mer kameraövervakning och nu delar även Stefan Lövfen och partiet. Brottsligheten har förändrats betydligt

  5. Gunnar

    Fler poliser krävs för att stävja brottsligheten . Kan inte vara så svårt att förstå.Även politiker måste begripa att ett plus ett är två.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Vi ska satsa både på fler poliser och ökad kameraövervakning. Vi tror inte på Brås analys

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.