Moderaternas skattesänkningar är ofinansierade

Moderaternas skattesänkningar är ofinansierade. Moderaterna gör som vanligt de lägger skatteförslag som inte är finansierade. Så var det inför den här perioden där de lånade till sina skattesänkningar. Det är väl de lågavlönade som får betala. I dag lördag sa han även indirekt att han kan styra med SD. Jag är mycket förvånad att inte L och C inser detta. Det kan även vara så att de kan tänka sig detta.

Vi socialdemokrater vill se ett starkare samhälle  ett tryggare Sverige. Därför genomför vi nu det största trygghetsprogrammet i modern tid. Mot våra välfärdsambitioner står Moderaternas och Sverigedemokraternas skattesänkningar.

Igår presenterade Moderaterna sitt valmanifest, som inte bjöd på några nyheter.

 Det är ett helt visionslöst dokument. Det finns inga nya idéer utan samma gamla moderata skattesänkningar. De redovisar inte alls hur de ska ha råd med skattesänkningar på 60 miljarder, säger finansminister Magdalena Andersson.

Ulf Kristersson lämnade nu besked att han tillsammans med Jimmie Åkesson vill rösta bort Stefan Löfven. Den enda statsministern som garanterar att Sverigedemokraterna inte får inflytande i svensk politik är Stefan Löfven.

Hittills har Moderaterna presenterat skattesänkningar på 60 miljarder men valmanifestet gav inga svar på hur de ska finansieras. Däremot stödjer de fortsatt vinstjakt i välfärden. Moderaterna ställer sig inte heller bakom Socialdemokraternas förslag om att höja pensionerna för vanligt folk med 600 kronor i månaden.

Det här valet är en folkomröstning om välfärden. För oss socialdemokrater går fler sjuksköterskor, lärare och poliser och trygga pensioner före stora skattesänkningar.

Moderaternas valmanifest:

” saknar ambitioner på välfärdsområdet,
” redovisar ingen finansiering för sina stora skattesänkningar,
” klargör att Moderaterna vill samarbeta med Sverigedemokraterna och avsätta Stefan Löfven,
” garanterar inte en trygg pension för våra äldre.

Det är ett första steg mot att avskaffa välfärden. Så det det så.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.