Det har avslöjats en del fusk hos alliansens riksdagsmän

Det har avslöjats en del fusk hos riksdagsmän. Riksdagsledamoten Penilla Gunther (KD) erkänner att hon har använt riksdagens hyrbilar till privata resor.
Efter Aftonbladets avslöjande ber hon skattebetalarna om ursäkt.
 Jag har inte redovisat det jag skulle, säger hon. Hon har även sagt att hon avgår.

M-ledamoten Michael Svensson plockade ut bilersättning för felaktiga resor  och lät skattebetalarna stå för privata utgifter. Efter Aftonbladets avslöjanden lämnar Svensson nu politiken

Centerpartiet utesluter sitt andra namn på riksdagslistan i Centerpartiet i Göteborg, Mikail Yüksel. Partisekreteraren Michael Arthursson uppger för TT att skälet är att Yuksel tidigare haft samröre med den turkiska högerextrema organisationen Grå vargarna. Det är märkligt att sånt inte kommit fram tidigare och detta innebär att en riksdagsman med utländsk bakgrund i centern får kliva av. Däremot får moderaten som framställer sig som Che Guevara, Hanif Bali vara kvar hos moderaterna det kanske är ett sätt att tillsammans med Kristdemokraten närma sig SD.

Bara ytterligare en liten fundering. Riksdagslistorna är ju fastställa och utskickade och där går det inte att förändra. Vad händer då om alla dessa tre kandidater trots allt som hänt blir invalda. De har inte kunnat avsäga sin plats före de blivit invalda. De som har avsagt sig är ju bara valda för den här perioden och jag tycker det är svagt av media att fråga vad händer om de trots allt blir invalda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.