Vilket djävla halvår jag haft

Vilket djävla halvår jag haft. I närheten av årsskiftet skadade jag mig i en axel och har haft djäkligt ont och verk med myrkryp i hela höger sida. Jag har skickats på många ställen för rönken och tester där man inte hittat något fel men nu väntar jag på ortopeden där jag är nästan säker på att de hittar rätt när jag visar dem.

När jag fick första remissen dit var jag för dåligt utredd tyckte dem. Jag har också en remiss till Nevro Fysilogen där de ska prova något som jag inte vet vad det heter men jag vet att väntetiden dit var sju månader. Det är länge när det kryper i hela kroppen men efter en tid fick jag en ny medicin som fungerat ganska bra, men piller är inget långsiktigt för mig.

I samband med att jag sökte för ont i ryggen fann man att jag även fått diabetes och högt blodtryck som medicinerades. Det kändes ganska bra med har haft lite illamående men det var dålig aptit med den värk jag hade och jag har inte varit i det skicket att jag kunde motionera på grund av allt ont.

För ca 5 veckor sedan fick jag en ny medicin som skulle hjälpa till med diabetes och långtidsockret. Den hette Synjardy och den trodde jag skulle bli min död. Illamåenden, kräkningar och allt som kommer inom de delarna och fick inte i mig någon mat och den kom upp lika fort som jag tog in den vikten sjönk därmed dag för dag.

Fredag för snart två veckor sedan skulle jag gå ner på ICA centrum för att handla och från Brogatan och dit tog det drygt en timme och var så slut så det kändes som jag skulle dö på Kungsgatan. Kom hem prövade att äta men det gick självklart inte. Då sade min hustru sluta med den medicinen omedelbart annars dör du. Det gjorde jag och tog inte tabletten på kvällen och vaknade och då kände jag mig bättre morgonen efter

Nu är jag på väg tillbaka och har börjat äta men jag var nere på 66 kilo så det gäller att bli matfrisk och att jag får hjälp med det jag sökte för snart för nio månader sedan.

Nu funderar jag över hur läkemedelskontrollen fungerar för i bipaksedeln står det att man kan få den typen av biverkningar och jag fick mina aningar redan efter några dagar och min fru såg det på mig då jag alltid varit ganska matfrisk. Jag kommer att berätta detta för min doktor som gör sitt bästa för att jag ska bli frisk. Det var ett djävla gift och hoppas att jag kan engagera mig för att få ett slut på den medicinen för det kan inte bara vara jag som råkat ut för giftet eftersom problemen fanns på bipacksedeln. Nu hoppas jag att jag hinner vara med på ett hörn i valrörelsen om säg en vecka.

10 kommentarer

  1. G-A Karlsson

    Önskar dig god bättring.

    Min far medicinerades kraftigt för oklara åkommor (inklusive blodtryck/diabetes) och medicineringen fungerade inte för honom heller. Jag blev själv misstänksam mot medicinering i samband med alla hans turer in och ut på sjukhusen och jag undviker läkarbesök idag.

    Du sökte för en axelskada – varför åtgärdar man inte DEN först?

    Din hustru verkar ha läst situationen rätt. Lyssna på henne, hon vill dig väl.

  2. G-A Karlsson

    Önskar dig god bättring först och främst, Lennart.

    Min far medicinerades kraftigt för oklara åkommor (inklusive blodtryck/diabetes) och jag minns inte vad hans medicin hette men det fungerade alltså INTE för honom heller. Känner igen en del av det du beskriver.

    Jag blev misstänksam mot medicinering i samband med hans turer in och ut på sjukhusen och jag undviker läkarbesök idag.

    Du sökte för en axelskada … varför försöker man inte åtgärda DEN först? Varför sju månaders väntetid för axelskadan? Det var ju den du sökte för. Så nånting stämmer inte.

    Din hustru verkar ha läst situationen rätt. Lyssna på henne, hon vill dig väl.

    Mvh
    Gerry Karlsson

    PS. Min varudeklaration:
    Jag är en gammal bonndräng/lantarbetare och brukade rösta på Fälldin förr i världen.
    Idag är jag uppgiven blankröstare, centern har övergivit de gamla väljarna.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Du kan rösta på mig i kommunvalet om du bor i Umeå genom att kryssa mig. Jag ska in på ortopeden om 3 veckor. Jag tror att när jag runt trettondag jul när jag skulle lätta på trycket på den snö som låg på tacket skadade mig. Jag har genomgått rönken för bröst och halsrygg och där hittade man inga fel. Det verkar som om detta med nervskador är lite svårare att hitta. De piller jag fått för den typen av verk fungerar bra. Det var den nya blodtrycksmedecin som höll på att ta kål på mig

      • G-A Karlsson

        Biverkningarna från min pappas blodtrycksmedicin var värre än det höga blodtrycket.
        Han fick också nån ny typ, jag minns inte vad den hette. Men det blev INTE bra.

        Reaktionerna är naturligtvis olika från person till person.
        Men jag tycker du gjorde rätt som gick tillbaka till den tidigare varianten som fungerade.

        Nervskador tar lång tid. Jag dängde till min armbåge när jag var 56 och det tog över två år innan ilningarna gav med sig.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag har gått tillbaka till den jag haft först och den fungerar utan biverkningar

  3. erot

    Ja biverkningar kan en del drabbas av,det var inga roliga som du hade,jag måste ha haft tur som käkar 3 stycken olika blodtrycksmediciner och inte kännt av någon biverkning
    Det måste va ett j-a bök att springa ut och in på vården för att få rätt medicin plus nya recept hela tiden. Tänk de som har 3-4 mil till vårdc. kanske längre.
    Krya på dej Holmlund!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.