Vi behöver ett levande civilsamhälle och bra kulturliv.

Vi behöver ett levande civilsamhälle och bra kulturliv.

Man ska kunna bo, arbeta och leva i hela Sverige. Vi behöver skapa bra förutsättningar för ett levande civilsamhälle och blomstrande kulturliv överallt i landet. Ett levande civilsamhälle och kulturliv är viktiga byggstenar för ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige.

Ett kreativt kulturliv främjar det demokratiska samtalet. Att ta del av vårt gemensamma kulturarv skapar tillit och sammanhållning. Fri entré till statliga museer återinfördes 2016 och blev en stor publiksuccé. Nu vill vi utvidga reformen till hela landet och inför fri entré på de regionala museerna. Kostnaden beräknas till 150 miljoner kronor per år.

Fysiska mötesplatser är en förutsättning för människor att samlas och centrala för att demokratin ska kunna verka och utvecklas. Sverige behöver fler samlingslokaler som civilsamhällets organisationer har råd att vara i. Därför vill vi höja investeringsbidraget till de allmänna samlingslokalerna med 50 miljoner kronor per år.

Oavsett var i landet du bor ska du ha tillgång till konst och kultur av hög kvalitet. Därför vill vi öka resurserna till regionala och lokala kulturverksamheter genom att höja anslaget till kultursamverkansmodellen med 50 miljoner kronor per år.
Socialdemokraterna vill:
” Införa fri entré på regionala museer.
” Höja stödet till allmänna samlingslokaler och mötesplatser.
” Öka resurserna till regionala och lokala kulturverksamheter.

Ett bra program för kulturlivet.
Ta en Socialdemokratisk valsedel för centrala Umeå och kryssa Lennart Holmlund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.