Det är hög tid att gå och rösta

Det är hög tid att gå och rösta. Rösta på Socialdemokraterna, i Kommunen, Regionen/Landsting och till Riksdagen. Vi kan styra och det har vi visat i 24 år bland annat här i Umeå där jag varit kommunstyrelsens ordf i 20 år . Vi har format en mycket bra kommun där det finns goda möjligheter att utvecklas. Sätt gärna ett kryss på mig och jag finns på en valsedel till kommunen där Janet Ågren toppar listan. Har du redan förtidsröstat kan du gå till vallokalen och ändra din röst.

I går var det en duell mellan Stefan Löfven och Ulf Kristersson och jag tycker det var mycket bättre än de stora partiledaredebatter. På riksdagsnivå där delar jag Anders Borgs och Stefan Löfvens uppfattning att det behövs ett blocköverskridande system. Det har ju varit många blocköverskridande uppgörelser där jag är mest nöjd med de energiöverenskommelsen. Många av alla olika stöd bör man ha överenskommelser om regler och där kan man ha regler som man är överens om men ersättningsnivåerna kan vara olika.

Nu tror jag det kan ta lite tid att sätta ihop överenskommelse på riksnivå kanske mer än en månad men så är det i många länder. Jag måste komma tillbaka till de många partiledaredebatterna som varit mycket tjafs i. De avbryter varandra och talar i mun på varandra och håller sig inte till ämnet. Jag tycker det varit ett annat inslag som jag ogillar i högsta grad men har inte med politikens innehåll. Det gäller Ulf Kristerssons sätt att bemöta andra genom att hånflina åt allt som han inte gillar. Alex Schuman tog också upp detta i en krönika i gårdagens Expressen.

Gå och rösta i morgon är det för sent.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.