Ny talmansrunda idag

Ny talmansrunda idag. Det har väl inte hänt något sedan sist utan partiledarna har redovisat i stort sett samma sak som tidigare. Mandatfördelningen mellan de rödgröna och alliansen är fortfarande ett mandat mer för de rödgröna. Vad talmannen kommer att ställa för fråga vet vi inte. Han vet att S kommer att säga nej till en moderatledd regering och så är det vice versa.

Omni har redovisat kort vad Åkesson SD säger och så här ser det ut.
Jimmie Åkesson säger att SD får många och tydliga signaler  från den moderata riksdagsgruppen i samtalen om nästa regering, säger han i P1 Morgon. Det enda som står i vägen från att ta makten med vår hjälp är det här ganska bisarra behovet av att hålla kvar vid alliansbegreppet trots att alla förstår att det kommer spricka förr eller senare, säger Åkesson.
Han hoppas att Ulf Kristersson (M) ska få uppdraget av talmannen att sondera terrängen för en ny regering. Det naturliga nästa steget är att Ulf Kristersson kontaktar mig, säger han. Slut citat Åkesson.

Vi får se vad som händer och jag tror inte att Kristersson är den som spräcker alliansen även om många moderater står nära SD. De är ju högerpartier båda två så det är ganska naturligt.

En kommentar

  1. Lars Flemström

    De moderater som tycker så tycker att det går an att samarbeta med Dansk Folkeparti och norska Fremskrittspartiet, men de glömmer att inget av dessa partier har något nazistiskt förflutet. SD har fortfarande en partiledning, som blev medlemmar innan SD offentligt tagit avstånd från nazism och rasism. De tror kanske att Åkesson är den partiledare, som gjorde upp med nazismen, men det var hans företrädare. De kan också ha goda erfarenheter av lokala SD-politiker, och tror att de erfarenheterna kan appliceras på riksplanet. Kristersson verkar vara bättre informerad om vad som göms bakom kulisserna på central nivå.

    144 är givetvis mer än 143, men frågan är vad som menas med ”block”. Vi kan inte låta Mp fortsätta att förstöra Sverige och förhala alla brådskande beslut. Det är fel att försöka driva alliansen eller enskilda allianspartier i armarna på SD, för nöjet att unna säga ”fy”. Tänker ingen på vilka de långsiktiga konsekvenserna av en sådan taktik kan bli.

    Tänk om framtidens historiker kommer att säga ”Det var socialdemokraternas vägran att göra upp med fyrpartialliansen, som banade väg för den SD-ledda högeralliansen och allt som skedde därefter”. Därför måste låsningarna mellan S och alliansen dyrkas upp Varför inte singla slant om vem som ska bli statsminister? Alternativt att Löfvén och Kristersson turas om…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.