Ingen regering i sikte

Ingen regering i sikte. Jag tror att vi får vänta eftersom alliansen envisas med att det ska vara en alliansregering. Den kommer inte att komma till om man inte får ett stöd från Sverigedemokraterna. De har å sin sida sagt att det blir inget stöd utan att man gör upp. De har även sagt inom vilka områden de vill ha förändringar.

Alliansen har från sin sida sagt att de ska inte ha uppgörelser med SD. Där är det troligt att Moderaterna och Kristdemokraterna kan tänka sig att förhandla men där har Centerpartiet och Liberalerna sagt ett stenhårt nej och de har satsat så hårt på ett nej så det skulle vara det största sveket någonsin i svensk politik om de tog stöd av SD. Då finns bara en blocköverskridande regering kvar som alternativ men där har alliansen också låst in sig i ett hörn. Vi får se vad som nu händer.

Jag tycker det är märkligt att det blir så stora låsningar i Riksdagen. Undan för undan kommer man däremot fram i kommuner och regioner över blockgränserna. Det är inte heller så märkvärdigt förutom i Stockholm där alliansen troligen gör upp med miljöpartiet. Då tror i alla fall jag att det får effekten i nästa val att de åker ur riksdagen. Alliansen har i stort sätt ingen miljöpolitik alls, den är dock mycket liten. Eftersom det är lättare att komma fram i kommunerna måste betyda att i kommunerna och regionerna är man van att prata med varandra

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.