Dags att utlysa extraval till Riksdagen

Dags att utlysa extraval till Riksdagen. Det kan inte vara sunt att fortsätta det som pågår nu. Stefan Löfven pratar inför döva öron. Kristersson som är alliansens statsminister misslyckades i sitt uppdrag att få till en alliansregering. Han avbröt sonderingar då Liberalerna och Centerpartiet sa nej då de såg att det inte går att bilda en alliansregering då man säger nej till stöd från SD. Jag har också full förståelse att Jimmy Åkesson på yttersta högerkanten när han säger att ska vi stötta en alliansregering ska vi ha betalt för detta genom att man gör politiska eftergifter där han presenterat åtgärder.

Hur ska då Stefan Löfven kunna få ihop en regering är obegripligt då bland annat centerpartiet och liberalerna säger nej till annat än hela alliansen ska vara med. Jag fattar inte hur de resonerar när Kristersson M har gått igenom de alternativ han hade och de var olika alternativ. Han kallade det 1-2-3. Hur kan man tror att Löfven ska ta fram ett förslag som alliansen kan godkänna när de inte gör det själva. Nej det är inte lönt så länge centern och liberalerna säger att hela alliansen ska vara med, vilket är prövat och sedan att de inte vill ha stöd av SD.

Det här är enkelt att inse att den enda lösningen är extra val. Sverige har ingen vana av regeringar över blockgränserna som man har tex. i Finland. Avbröt sandlådan nu och besluta om ett extraval så fort som möjligt då alliansen inte vill finna en lösning som det ser ut nu. Bortkastade pengar och visar på att alliansen inte respekterar valresultatet.

2 kommentarer

  1. G-A Karlsson

    Extravalet kommer bara att ge exakt samma resultat.

    Jag ser bara en realistisk möjlighet: en socialdemokratisk MINORITETSregering.
    Löfven måste förlita sig på hoppande majoriteter helt enkelt.

  2. Ulf Parde

    I ett extraval kan du vara säker på att SD ökar, vilket jag tror att du inte vill. Propagera i stället för en regering S+M. I övrigt noterar jag att mitt svar på ditt inlägg om ”Canada har ……” blev aldrig inlagt av dig. Var min åsikt för drogliberal för att du skulle tåla det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.