Björklöven är ett bottenlag

Björklöven är ett bottenlag. I går gjorde man visserligen 4 mål men Karlskrona var det klart bättre lag och vann helt rättvist. I vissa lägen spelar Löven bra men det är inte mer än i tio minuter på en match och det räcker inte. Man ger för många bjudningar och det var flera gånger när man var i anfall att man slarvade med passningar som gjorde att Karlskrona kom i två mot en och självklart gjorde man mål.

Förhoppningarna har varit stora inför den här säsongen och inte minst från sportchefen Grönberg och Fagervall. I dagens VK var Gunnar Johansson inne på samma tankar som jag att Björklöven är inget bra lag. Fagervall som varit positiv inför gårdagens match var besviken då han inte tycker att man spelar som man tänkt. Tabellen talar om att laget är ett bottenlag och tyvärr kommet det nog att vara så resten av säsongen då utrymmet för nya spelare inte finns. Finnarna som fanns i laget i fjol saknar jag.

Man har ett par förvärv från bland annat Karlskrona som inte tillhörde de allra bästa där och vi vet att Karlskrona inte räckte till och laget åkte ur Elitserien. Laget har gjort minst mål i hela serien och powerplay som man trodde skulle bli bara är en ren katastrof och samma sak är att försvarsspelet fungerar inte bra och försvarspelarna är inte bra offensivt.

Ytterst ansvarig för laget är självklart sportchefen Grundberg som inte värvat ett lag som håller toppklass i allsvenskan. En del spelare som man hoppats på men har inte lyckats kommer nog att lämna om man är ett bottenlag. Många hade hoppats som jag då det såg ut som det var bra försvarsspelare.

Alla lag spelar bra ishockey mot Löven och det kan inte betyda annat än att de är bättre och känner att de får utrymma att lira. Laget saknar även ett djävlar anamma. Men än en gång ansvaret för vilka spelar Löven har ligger på Grundberg och han var även här en gång tidigare och inte lyckades speciellt bra. Jag vet att det finns någon ledamot i styrelsen som tycker han är rätt persson vilket jag tvivlar mycket på och har inga referenser på honom annat än att det är andra gången han är har och jag tycker inte det ser bra ut.

Jag förstår att många tycker att jag gnäller men det är bara att se till tabelläget som är i botten. Jag kan inte se vilka spelare som har kraft och kunskap att få laget att bli bättre och inte heller vad Fagervall kan göra åt laget. Jag tycker och har alltid tyckt att det är på isen som allt avgörs och efter 10 matcher ligger man trea från botten och man får vara glad om man slipper kvala för att vara kvar i Allsvenskan även nästa säsong. Man ser att det är många fler som är ännu mer besviken än vad jag är och går från matchen tidigare och många kommer nog att stanna hemma. Jag tror dock Löven ligger i topp på ett sätt och det är kostnaden för spelartruppen och med för få ur de egna Löven som känner för Björklöven

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.