Björklöven kickar Kevin Goumas

Björklöven kickar Kevin Goumas. Mycket förvånande för min del. Så här har jag kunna läsa på Björklövens hemsida och jag citerar Han värvades inför säsongen med stora förväntningar på sig från fansen. Men under onsdagen meddelade Björklöven att Kevin Goumas lämnar klubben efter bara åtta matcher.
 Vi har i samförstånd valt att avbryta samarbetet. I bakgrunden finns den uppbyggnadsplan som vi har satt för Kevin som han upplever är för defensiv. Han ville ha mer speltid än vad vi kunde erbjuda honom just nu, säger Lövens sportchef Fredrik Grönberg.
Beslutet fattades under gårdagen och i dag lämnar Goumas Sverige. 

Visst är detta märkligt att köptes in för att vara en spets som var bra skytt och med snabba passningar. När vi gamla Björklövare hade besök av Fagervall och berättade vilka offensiva kvalitéer han hade och vilken förstärkning han skulle vara inte minst i Power Play. Nu funderar man och inte bara jag varför man inte behöver en offensiv spelare och de matcher jag såg med honom i Mora. Men vad har fansen med detta att göra och jag tycker det är fel att skylla ifrån sig på fansen. Han har inte fått chansen.

Nu ska man bara vara defensiva trots att vi saknar målskyttar. Var det nu defensivt man skulle vara så tycker jag att det är djäkligt dåligt att man köper in en offensiv målskytt. Det kan väl inte ha varit okänt när man köpte in honom. Som sagt Fagervall sa till oss gamla Lövare vilken tillgång en offensiv målskytt och passare man fått tag i. Man funderar över om portchefen och Fagervall inte har samma uppfattning om vilket spel man ska spela.

Enligt mitt sätt att se på ishockey är det tränaren som bestämmer hur man spelar. Nu har man kastat bort en hel del pengar helt i onödan eller säga slösa inte med pengarna

2 kommentarer

  1. Mogge

    Hur står det till med läsförståelsen? Om man läser Grönbergs uttalande så är det uppbyggnadsfasen som är för defensiv (för långsam) för Goumas, inte spelidén. Grönberg anser alltså att Goumas inte är redo för att spela den mängd han tycker själv. Han har heller inte övertygat när han fått chansen. Alltså inte redo, vilket resulterade i läktarplats då han ville bryta kontraktet för mer speltid. Det tyder på att ledningen i mitt tycke var överrens om en sak med Goumas, men att det sedan uppstått meningsskiljaktigheter. Så när viljan att acceptera den uppgjorda tidsplanen inte fanns hos Goumas så torde valet ha varit enkelt för båda parter. Och helt rätt enligt mig.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Han hade inte fått en vettig chans. Grönberg visste vilken spelartyp han var och drt skulle bli bra sa Fagervall till oss Gamla lövare när han var på vårt möte

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.