Jag är så djäkla stolt över staden mellan broarna

Jag är så djäkla stolt över staden mellan...

Jag är så djäkla stolt över staden mellan broarna. Den hade sitt ursprung jag tror från 1989 från en S motion som skrevs under av Margot Wikström kso och Marie-Louise Rönnmark. Det blev en borglig regering med stöd av Mp och då togs inte många steg av stadsutveckling. Vi återkom efter valet 94 och jag jag blev kommunstyrelsens ordförande hösten 94.

Vi började fundera över innehållet och det dök upp många förslag framför allt uteserveringar men det gav ingen aktivitet under vintern.Så småningom började vi trots allt gå vidare i planeringen med fördjupningar. Från början var det i stort sett meningen att området mellan Tegsbron och Kyrkbron skulle vara området staden mellan broarna. Så småningom la vi till att det var från Gamla Bron. Där Broparken gjordes mycket vacker och sedan kom skateparken till och så då Hamnmagasinet. Området det blev indelat från väster Ung och Aktiv tom. Hamnmagasinet, sedan en kulturdel där tyvärr en del fortfarande är en parkeringsplats men avsatt för kulturverksamhet som det ibland är, sedan när vi gick vidare blev det ett nytt bibliotek i Väven som har annat innehåll inte minst ett fik mot älven, Rådhusparken skulle förändras ner till vattnet och det har inte kunnat bli bättre än det blev och sedan ett område ner till Kyrkbron blev Lugn och Ro. Även det området har inte heller gått att utforma bättre än det blev där gamla kajens material har använvänts.

Jag rekommenderar att ni kan använda området till att motionerna. Jag tycker att detta oerhört fina område fått det beröm det är värt och inte av media heller som före det blev klart vad det skulle inne hålla då fick jag minst ett telefonsamtal i veckan där frågan löd. Vad händer med staden mellan broarna. Idag är jag glad att området in skyndades på för nu fick vi tänka efter noga om innehållet. Jag är oerhört stolt över utformningen och det är inte till för att vara ett skyltområde utan till för Umeåborna. Att gå och röra sig i området är rena medicinen för hälsan och kostar inte något. Idag gick än en gång genom området i strålande sol och som såg att må bra och när jag frågade tyckte de att det var toppen

Jag tycker området ända ner till Strömbilen från Gamla Bron kan läggas till staden mellan broarna är ned till Kolbäcksbron. Området har blivit en av Sveriges finaste stadsmarker som kantas av den enormt fina resursen Umeälven. Det blir ett enormt vacker promenadområde när Konstnärligt Campus byggts färdigt. Jag tycker det var bra att vi fick Balticgruppen med Krister Olsson i spetsen som har gjort en förädling av området som inte varit möjligt för kommunen att genomföra och dessutom utvecklades universitet.

Som strövområde tror jag inte det finns bättre områden och det är ända upp till Baggböle om man vill gå så långt. Man kan välja var man kliver på och av och jag tycker ni ska ta tillvara detta exklusiva område i en stadskärna. Dessutom blev det även vackert med den höga bebyggelsen vid gamla Bryggeriet och bostadsbebyggelsen från Öbacka förbi Umeå Östra och den som tillkommer vid Brinken.

2 kommentarer

  1. Carl Arnö

    Hej! Javisst blev det bra. Jag känner mej också stolt för min del av arbetet. Tack för förtroendet, jag lärde mej mycket på vägen som jag nu praktiserar i annan stad! Hälsar Carl Arnö

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Kul att höra Carl. Jag tycker vi är för dåliga på att skryta. Det är inte bara fint på hösten utan året om

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.