Anne Lööf ställer hårdare krav än i alliansen

Anne Lööf ställer hårdare krav än i alliansen. Jag håller på tro att hon agerar på ett sätt som gör att hon ska pudla om SD och att hon ska få en ministerpost av SD. De ultimatum hon ställer innebär att det blir fler statsminister omröstningar och då blir det en prövning om hela alliansen. Då måste man ha stöd av SD och eller lägger ner sina röster men det gör man inte utan att få något för det.

Då kommer hon att svika sitt stora vallöfte att inte låta SD få inflytande över politiken. Jag tycker hon vill ta sig större roll än väljarna har gett henne. Ju mer man tänker på Lööfs krav så finns inget annat alternativ än en sammanhållen Alliansregering. Det har hon sagt hela tiden. Det innebär att det krävs ett stöd av SD då de rödgröna har ett mandat mer. Såg även programmet om statsministrarna och nu var det Reinfeldts tur och en sak är säker och det är att han har aldrig gått med på att låta SD få ett inflytande och det var därför han avgick 2014 och decemberöverenskommelsen kom till.

När man ser och hör centerledarens krav syns det med all tydlighet hon vill pudla då det gäller Sverigedemokraterna. Jag kan också se att centern inte längre kan kallas folkrörelseparti.

Nu ska inte Lööf ensam belastas för det utan Maud Olofsson förde in centern till ett extremt nyliberalt parti inte långt från SD utom när det gäller flykting och invandringspolitiken och så långt bort från Reinfeldts tanke om vilket parti SD är. Men vad är det fel på Lööf när hon inbillar sig att Löfven ska föra en centerpartistisk politik ? Vad har hon menat då hon sagt blocköverskridande samarbete ? Hon kan inte förstå eller fatta när man samarbetar över de politiska blocken. Kristersson moderatledaren har sagt att det är mycket allianspolitik i hennes krav. Hon kan väl prata med den tidigare centerledaren Olof Johansson då han var med och sanerade ekonomin när borgligheten hade förstört den.

5 kommentarer

 1. olle

  Annie Lööf lovade 2013 att hon skulle käka upp sin högra sko, om hon skulle hamna i samma regering som Stefan Löfven. Jag tror nu att hon har insett att anrättningen ” Stuvning på doja”
  inte är särskilt tilltalande, varför hon lägger en kravlista till Stefan Löfven, som han naturligtvis inte kan tillmötesgå.
  Annie Lööf har målat in sig i ett hörn som hon knappast kan komma ur, utan hjälp.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag förstår mig inte på damen i fråga. Hon ställer till och med krav hon inte får igenom i alliansen, men jag känner även många centerpartister som inte gillar sin partiordförande

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.