Fler och fler dör av knark

Fler och fler dör av knark. I USA dödar överdoser allt fler och nu slås det rekord i hur många som dör av överdoser. 2017 dog över
70 000 amerikaner på grund av droger, enligt en sammanställning publicerad i The New York Times. Det är då många som nästan hälften av Umeås befolkning. Det är ökning
med 9,6 proc jämfört med 2016. 10% är ungefär 7000. Beroendet är enormt och man beräknar att det är
2,4 miljoner amerikaner som beräknas vara beroende av opioider. Antalet dödsfall av fentanyl ökade med 45 proc 2017. Överdoser är nu den vanligaste dödsorsaken för amerikaner under 50 år. Det är mera som följer i spåren av detta, självmorden har samtidigt ökat
med 3,7 proc. Som en följd av detta så har medellivslängden sjunkit med fyra månader.

6 kommentarer

 1. Jan Hägglund

  Det var ett väldigt bra blogginlägg. Det är inte många som bekämpar knarket på samma uthålliga sätt som du gör och det hedrar dig. Fortsätt med det. Det kommer jag också att göra.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det kommer jag att göra tills jag dör för att jag sett vilket helvete en knarkare hamnar i och hur de måste göra brott för att finansiera missbruket

 2. Johan

  Knark? Är smärtstillande på recept till patient knark? Hur definierar du knark? Sluta skriva om sådant du inte vet något om. Detta rör läkmedel och läkemedelsbolagens lagliga försäljning av psykoaktiva substanser, det har föga med illegala substanser att göra.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag vet mycket väl vad jag pratar om och ingen som vår tex opiader som medicin utskriven av en läkare hamnar i den sits som jag beskriver. Jag vet stt du i te bryr dig om hur många som dör av knark vilket är beklagligt. Jag jobbade mellan 1969 och 75 på ingdomsgården och en hel del av de som drogade är begravda för länge sedan. Jag fattar i att du mailto:pjohangustavsson@hotmail.se Försvarar knark men är inte alls säker på att den E-postadress du skrev inns i verkligheten

   • Johan

    Jag försvarar ingenting, jag tycker självklart att det är beklagligt och ännu värre är att du outar min jävla email som är min riktiga och personliga, ditt svin. Jag ber dig ta bort allt jag skrivit för det kan jag ej själv göra, men nu outar du min epostadress och det är riktigt svinigt av dig och jag vill ej diskutera något mer med dig.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

     Det är jag som ansvarar för det som publiceras och det är jag som bestämmer vad jag svarar och vad jag publicerar. Det är många som inte får sina kommebtarer publicerad. Din e-mail är det du själv som skickat till mig för den finns alltid med när man kommenterar. Jag tackar för att du inte kommer att skicka in fler kommentarer. De ord du använder är ktänksnde så att du vet om detta men jag kommer inte att anmäla dig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.