Det är obegripligt att det finns nationalister.

. Det är obegripligt att det finns nationalister idag. Jag fattar inte hur Trump tänker för att ha några vänner i världen. Hans sätt att lägga tullar på importvaror kommer att göra att andra länder svarar med samma mynt. Här ser vi nu vad viktigt det är att vi är med i Eu för då går det att svara med samma mynt. Fortsätter han som han nu agerar med högre tullsatser som nu på bilar kommer han bara att ha en egen marknad att sälja bilar på. Hoppas att EU hittar några viktiga produkter som slår riktigt hårt mot USA. Han har nog snart bara Saudiarabien att handla med. Jag lägger ut två artiklar från Omni om detta med biltullar. Här kommer den första.

FRIHANDELNS FRAMTID EU kommer att svara snabbt och på lämpligt vis  om USA höjer importtullarna på bilar till 25 procent. Det säger EU kommissionens talesperson Margaritis Schinas vid en presskonferens i Bryssel, skriver AFP.
Natten till måndag lämnade det amerikanska handelsdepartementet över en utredning till Donald Trump om huruvida biltullarna kan höjas med hänvisning till USA:s nationella säkerhet.

Sveriges handelsminister Ann Linde (S) har sagt att hon blir förbannad  av förslaget, som enligt ministern i princip skulle göra exporten till USA väldigt svår.

Här kommer artikel nummer två.
%Ï FRIHANDELNS FRAMTID Om USA höjer importtullarna på utländska bilar med 25 procent så slår det väldigt hårt mot Sverige. Det säger handelsminister Ann Linde (S) till SVT Nyheter. Hon säger att hon är förbannad .

 Det betyder i princip att det skulle bli väldigt svårt att exportera till USA, därför att det skulle bli så dyrt, säger hon. President Donald Trump har velat att importen av bilar från Europa, Mexiko och Japan ska klassas som ett hot mot landets säkerhet. Tramsigt , menar Linde. Ministern hade hellre sett närmare samarbete för att öka säkerheten. Utredningen lämnades över till Vita huset i natt, svensk tid, och nu har Trump 90 dagar på sig att fatta ett beslut. Handelsdepartementet inledde utredningen på Trumps begäran i maj 2018. Slut citat

Trump han tycks tro att allt har med USA,s säkerhet att göra. Han har först använt detta när han inte får pengar till muren och nu hotar han med importtullar på bilarna. Jag hoppas verkligen att de bilföretag som lagt produktionen i USA omprövar sitt ställningstagande och tar hem tillverkningen. Asiatiska och Europeiska biltillverkare har hunnit mycket längre i utvecklingen än amerikanska bilar. Man ser hur det gick för Engelska bilar när inte de satsade på utveckling.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.