Partikongressen avslutades i går söndag

Partikongressen avslutades i går söndag. I förra bloggen i lördags avslutades den efter Stefan Löfvens lysande tal. Måste än en gång säga att han är en lysande talare. Han har även haft några kortare tal främst i går söndag. Gå in på nätet och sök efter talet skulle tro att Socialdemokraterna.se är ett bra tips.

Under lördagen höll även LO,s ordförande ett mycket bra och engagerat tal och det innehöll mycket av Samarbetet mellan LO och Socialdemokraterna och det gjorde även kongressen hoppas och tror att även det talet finns på nätet och ta och läsa det. Lördagen handlade i övrigt mycket om utbildning och det program för den som antogs på söndagen. Lördagen avslutades traditionellt av en mycket trevlig kongress med mycket bra underhållning som leddes av Josefin Johansson ett storband och bra mat. Uppträdde gjorde även flera Socialdemokrater med Stefan Löfven i spetsen och sjöng i kör.

På söndag förmiddag avslutades förhandlingarna genom att de beslut som blev kvar sedan lördag togs. Sista delen fram till lunch var valupptakt till EU valet med bland annat S Europas kandidat Zimmerman och höll ett mycket uppskattat tal. Tal men betydligt kortare hölls av EU-ministern Hans Dahlgren inlägg även av Stefan Löfven och korta inlägg om vad vi lyckats få med oss EU bland annat en stor del av fackliga rättigheter och modellen med avtal enligt svensk modell.

Jag har var på en del partikongresser genom åren och tycker att vi hade en bra kongress och med en mycket bra stämning i partiet och att partiet ser ljust på framtiden och det samarbete som nu även sker med C och L och att vi därmed minskar de blåbrunas krafter att förstöra vad Sverige lyckats uppnå för välfärden och tryggheten. Vi ser vad som hänt där SD,s systerpartier syssla med som att hindra media från att spegla det som händer, även dess nedmontering av rättsstaten och att föra en politik där inte människor är lika mycket värda. Vi måste ta ett ansvar för kommande generationer genom att för en politik som inte slår sönder den svenska samhällsmodellen. Det tror jag även att vi kommer att lyckas med. Sen är det trevligt att träffa gamla kommunala kollegor, partisekreterare, regeringsledamöter ja listan kan göras lång och det blir när man i stort varit med i nästan 30 år på heltid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.