Vi har Sveriges sämsta vägar

Vi har Sveriges sämsta vägar. Vi i det här fallet är Västerbotten och det är motormännen som än en gång konstaterar detta och dessutom är det sanning. När ni hör trafikverket förklarar detta så är det för lite pengar. Jag påstår att det är en mycket dålig förklaring. Jag vet vad det beror på och det handlar om att Trafikverket själva har prioriterat bort Västerbotten. Västerbotten får minst pengar av alla län i hela Sverige per kilometer väg.

När jag satt i regionvästerbotten så räknade vi ut detta. Skulle Trafikverket hantera alla län som Västerbotten skulle alla län ha lika dåliga vägar som oss men det har man inte. Trafikverket måste prioritera om och minska anslagen från de andra länen då skulle det vara annorlunda. Det är dags att regeringen tar tag i trafikverket i ett regeringsbrev där man talar om att vi ska ha samma standard på vägarna i hela landet. Trafikverket klar inte av sin uppgift när man hanterar fördelningen mellan länen som de gör.

2 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Ja, vi behöver bättre vägar – inte sänkta hastighetsgränser. Vi behöver inte heller höjda bränsleskatter. Tala om det för ditt parti, Lennart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.