Två miljoner katter ska dödas i Australien

Två miljoner katter ska dödas i Australien. Det handlar om vildkatter som man upplever ha blivit ett mycket stort problem. Man anser att de har blivit ett mycket stort problem mot de inhemska djurarterna. Det är klart att det blir ett problem om de blir för ett stort problem när de blivit så många som 6 miljoner som man uppskattat finns. Katterna finns i stort sett i hela landet. Klimatet är också så varmt att de överlever och katten är ett rovdjur så de äter nog vad som finns att tillgå. De dödar uppskattningsvis en miljon fåglar om dagen och över 1,7 miljoner reptiler. När man ser siffran så låter det inte alls otroligt att stammen behöver minskas ned med så mycket som två miljoner. Då måste man hela tiden se till att inte stammen ökar igen för det kan inte ta lång tid innan den vuxit sig kraftig igen.

Man ska inte göra som Sverige och EU gjorde när det gäller tiden efter säldöden då stamman växt sig alldeles för stor så det är ett enormt problem för fiskebestånden. Nu finns det tillåten jag på säl men det är för liten och en idioti som EU hittat på att man inte får jaga den och sölja köttet. Säl är ingen dålig födoprodukt och ska självklart tas tillvara för köttet och skinnets skull. I kvarkenrådet hade vi ett projekt där sökarna togs tillvar efter jakten och det var en fin produkt på bordet. Nu tror jag inte man äter vildkatter i Australien så där blir de säkert inte föda. När säl döden uppstod tror i alla fall jag att det berodde på att det blev för många och då reglerades stammen och jakten förbjöds. Sverige har även ett problem med skarven där det blivit för gott om den och där behövs det även en avskjutning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.