EU valet kommer närmare och närmare

EU valet kommer närmare och närmare. Det är ett val där det inte är lika många valdueller som när vi har val till riksdagen men det är ett mycket viktigt val egentligen för hela Europa.
Idag presenterar vi vår valplattform: För demokrati och jämlikhet, mot klyftor och extremism! 

Vi går till val på ett brett och mer omfattande politiskt program än i något tidigare EU-val. För ett Europa som sätter vanligt folk främst. Vi presenterar idag tre konkreta förslag för att stärka pressfriheten. Högerextrema växer sig starkare och med sina attacker på den fria pressen hotar de demokratin, något vi aldrig tänker acceptera.
Idag presenterar vi vår valplattform. Tillsammans med ett antal konkreta förslag vi redan presenterat och som kommer presenteras den närmaste tiden bildar det vårt valmanifest.

Valmanifestet i sin helhet presenteras senare under valrörelsen. Sammantaget ger det oss en otroligt stark politik som också prioriterar det som är viktigast för Europa just nu.

Nu behöver vi alla hjälpas åt. Vi ska se till att alla som kan tänka sig att rösta på oss också går och röstar. Därför ska vi samtala med väljare runt om i hela landet om vad det här valet handlar om.

Sverige behöver ett Europa som fokuserar på det viktigaste:
” Ett Europa som försvarar demokratin och står upp för alla människors lika värde och rättigheter, fria medier, oberoende domstolar och som bekämpar den gränsöverskridande brottsligheten. Europa ska möta hat med gemenskap.

” Ett Europa som skapar fler, trygga jobb och sätter löntagares intressen före storföretagens, försvarar svenska kollektivavtal, stoppar skattefusk. Europa ska gå framåt tillsammans.

” Ett Europa som går före i kampen mot klimathotet med högre ambitioner att jaga de företag och regeringar som inte gör sin del för att minska utsläppen. Europa ska visa världen vägen.

” Ett Europa som är en stark global aktör i en orolig tid och värnar internationellt samarbete, verkar för en fri och rättvis världshandel, stärker insatserna för Europas säkerhet och tar gemensamt ansvar för migrationspolitiken. Europa ska bygga gemensam säkerhet.

Vi presenterar också tre konkreta förslag för att stärka en fri press i hela Europa Idag är det pressfrihetens dag i ett Europa där högerextrema flyttar fram positionerna och med det attackerar de fria medierna, pekar ut journalister som en verklighetsfrånvänd samhällselit och stryper det fria ordet. Det kommer vi aldrig acceptera. Därför presenterar vi också idag tre konkreta förslag för att stärka yttrandefriheten, den fria pressen och skyddet mot ryktesspridning samt lögner. Läs debattartikeln här.

EU-valet är för viktigt för att låta slump eller tur avgöra. Vi ska ut, knacka dörr och hitta varenda väljare som överväger att rösta på oss  och säkerställa att de faktiskt går och röstar. Låt oss tillsammans se till att den 26 maj inte finns en ända sosse som ligger hemma på soffan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.