Nya regler inom friidrotten

Nya regler inom friidrotten. Det gäller världens bästa kvinna på 800 m. Tidigare i veckan så vann hon en tävling helt överlägset. Nu gör internationella förbundet all för att få bort henne från tävlandet. Inom idrotten har det varit vanligt att man diskas om man tar något som höjer prestationen som brukar klassas doping. Semenya har haft höga testosteron men man har inte kunna fälla henne för doping. Nu ska hon ska ta tabletter för att minska testosteron för att sänka nivån och de har satt gränser för hur höga de får vara. Den medicinska expertisen fattar inte vad internationella friidrottsförbundet sysslar med. Man anser ändå att hon är en kvinna. Det här måste vara en skandal och så här skrevs det i Omni om detta

%Ï DIAMOND LEAGUE Världsläkarförbundet WMA riktar skarp kritik mot domen mot friidrottaren Caster Semenya, som innebär att hon måste ta medicin för att motverka sin höga testosteronnivå.
WMA skrev ett uttalande efter ett möte i Santiago i dag där de menar att kravet strider mot internationell medicinsk etik och mänskliga rättigheter. 
 Det strider mot våra grundläggande etiska principer. Medicinska behandlingar ska ges utifrån medicinska behov, och inte för att få delta i tävlingar, säger Heidi Stensmyren, ordförande i Sveriges läkarförbund, till SVT Sport. Slut citat.

Det är ord och inga visor av de som kan allt om kroppen och det är vetenskap och inget godtycke. De säger även att det strider mot internationell medicinsk etik och mänskliga rättigheter. Det strider även mot våra grundläggande etiska principer. Ordförande i läkarförbundet i Sverige säger att medicinska ska ges utifrån medicinska behov och inte för att få delta i tävlingar. Jag hoppas att beslutet överklagas och att man stämmer de som tagit ett beslut som är en kränkning av de mänskliga rättigheterna och medicinsk etik. Skandal är det minsta man måste kalla det

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.